Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crobarometar

Mrtva utrka SDP-a i HDZ-a, razlika samo 2 posto

Crobarometar
Foto: Nova TV
1/7
25.01.2014.
u 19:11

Trenutačno SDP uživa podršku od 23 posto ispitanika, a njihov najljući konkurent HDZ 21 posto

Rejting SDP-a pao je na najniže grane otkako je ta stranka s partnerima pobijedila na parlamentarnim izborima prije dvije godine, pokazuje najnovije istraživanje Crobarometar koje provodi agencija Ipsos puls, a objavljuje Dnevnik Nove TV.

Trenutačno SDP uživa podršku od 23 posto ispitanika, a njihov najljući konkurent HDZ 21 posto. Kako je razlika rejtinga tih dviju stranaka unutar statističke pogreške, možemo zaključiti da SDP i HDZ vode “mrtvu utrku”. Dok SDP u posljednjih nekoliko mjeseci polako pada, HDZ je u isto vrijeme “zacementiran” na 21 posto.

Treća politička snaga su laburisti s podrškom od 11 posto. HSP A. Starčević i lista Ivana Grubišića imaju podršku od četiri posto ispitanika, a HSS i HNS su na tri posto. To znači da birači HNS nisu niti kaznili niti nagradili zbog izbacivanja iz stranke svog bivšeg šefa Radimira Čačića. Prema istraživanju Crobarometra, u siječnju je neodlučnih birača bilo 15,8 posto.

Kao i prošli mjesec osobni rejting šefa Vlade Zorana Milanovića iznosi 32 posto. Iako šef oporbe Tomislav Karamarko ima znatno lošiji imidž od premijera, u posljednjih mjesec dana ipak se oporavio i trenutačno 20 posto ispitanika ima o njemu pozitivan dojam. Najpopularniji političar i dalje je predsjednik Ivo Josipović, kojeg na početku njegove izborne godine podržava 75 posto ispitanika.

Velika većina ispitanika, njih čak 67 posto, smatra da je Vladina politika loša, dok samo 26 posto misli suprotno, a preostalih sedam posto ispitanika ne zna.

>> Gabrić: HDZ i SDP niti su pravi, niti drugi put

Komentara 89

US
USA
20:15 25.01.2014.

22,7 posto ljudi kojima treba oduzeti glasacko pravo.Ako postoji nesposobnost za rad, treba postojati i nesposobnost za glasanje, jer nakon 2 godine ovakvih cuda dati povjerenje SDP je dovoljno za ispunjenje tog uvjeta. Pitam vas sve da li bi izabralii Linica da imate privatnu firmu za sefa racunovodstva, a Milanovica za direktora?

Avatar The-North-Korean-Times
The-North-Korean-Times
19:31 25.01.2014.

Onda ih valjda HDZ šiba za barem 15 posto

KA
kavicakaka8
19:27 25.01.2014.

bago mislav zakaj si počel mucati dok si čital isus puls od 959 odabranih ispitanika-gače se stežu jer tvoja bahatost branjenja propalog premijera bliži se kraju-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije