Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOPRIVNICA SDP premoćno ‘pokorio’ grad, HSS-u i partnerima županija

Mršiću treći mandat s više od 70 posto glasova

18.05.2009.
u 02:00

Pobjednik lokalnih izbora u Koprivničko-križevačkoj županiji do zaključenja broja nije bio poznat. Neslužbeni rezultati davali su razloga za zadovoljstvo objema sučeljenim opcijama - koaliciji SDP-a i HNS-a, koja je osvojila relativnu većinu u Županijskoj skupštini, uvjerljivu pobjedu u utrci za koprivničkoga gradonačelnika te ulazak njihova kandidata za đurđevačkog gradonačelnika u drugi krug, te koaliciji HDZ-a, HSS-a, HSLS-a i HSU-a koja je, uzdružujući liste, osvojila vlast u županiji te mjesto gradonačelnika Križevaca, kao i vodstvo gotovo svih općina.

Još neizvjesno
Tek kad se potpuno prebroje glasovi za župana te za načelnike 22 općine znat će se čije će zadovoljstvo biti veće.

Darko Koren (HSS), aktualni župan, do sinoć u 23 sata bio je pobjednik nad konkurentom Darkom Ledinskim (SDP) sa 57 prema 39 posto glasova. SDP i HNS, pak, nakon prebrojanih 20-ak posto glasova birača koji su izašli na birališta, imali su 40 posto, nedovoljno za pobjedu nad združenim listama HDZ-a i HSS-a (oko 50 posto). Riječ je o podacima za obrađenih 156 od 258 biračkih mjesta.

“Dobili smo peticu!”
– Građani su nam dali peticu za ono što smo radili – izjavio je Zvonimir Mršić (SDP), koji je premoćno osvojio treći mandat u fotelji koprivničkoga gradonačelnika, s više od 70 posto glasova.

– Priznajem poraz i čestitam pobjedniku. Ipak, nadam se da će ono što smo tijekom predizborne kampanje komunicirali građanima biti poticaj Mršićevoj vlasti da radi na onome što će biti brže i bolje za Koprivničance – izjavio je Biondić.

– Očito je da su građani Koprivnice dali glasove SDP-u, ali ja sam, po trenutačnoj situaciji, pobijedio u Đurđevcu i Križevcima te u svim općinama osim jedne – izjavio je sinoć u 23 sata Koren. – Po onome što u ovome trenutku znam, podržali su me građani Koprivnice, i još se nadam pobjedi u utrci za župana Koprivničko-križevačke županije – izjavio je istodobno Ledinski.

Damir Polančec (HDZ), potpredsjednik Vlade i nositelj županijske liste te stranke, sinoć oko 23 sata izjavio je kako je zadovoljan neslužbenim rezultatima na županijskoj razini, ali je kazao i da je očekivao više u izboru za gradonačelnika Koprivnice. Ako se nakon prebrojavanja svih glasova što ne promijeni, Koprivničko-križevačka županija ponovo će biti podijeljena na dva sučeljena bloka, što je u proteklom razdoblju blokiralo realiziranje lokalnih projekata.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije