Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na račune umrlih

Mrsić: Za bivše se vlasti mirovine nisu provjeravale

Mirando Mrsić
Patrik Macek/PIXSELL
22.06.2015.
u 16:44

– Ne bih govorio o tome kao o pogrešci mirovinskog sustava, nego kao o dugogodišnjem nemaru prema tom sustavu – kazao je Mrsić.

– Promijenili smo banku preko koje uplaćujemo mirovine u inozemstvo i provjerom došli do podatka da ih neke umrle osobe i dalje primaju. Pitanje je kako se moglo dogoditi da se proteklih 7-8 godina, dok smo mi bili oporba, to nije provjeravalo. Dok sam ja ministar, nijedna nepripadajuća mirovina neće biti isplaćena – komentirao je danas ministar Mirando Mrsić otkrivenih 276 nepripadajućih isplata korisnicima mirovina u inozemstvu, na što je otišlo oko 6,5 milijuna kuna.

Podsjetio je da je i prijašnja kontrola utvrdila propuste u isplati mirovina na račune bez OIB-a, ugašene i sl.

– Ne bih govorio o tome kao o pogrešci mirovinskog sustava, nego kao o dugogodišnjem nemaru prema tom sustavu – kazao je Mrsić.

>>Mirovinski zavod isplatio 6,5 milijuna kuna inozemnih mirovina – umrlima!

Komentara 18

HA
hajduk1966
16:58 22.06.2015.

Gos. Mrsicuz duzno postovanje niste bili aktivni 5-6 mjeseci ,tko je vodio vase ministarstvo molicu lijepo

LA
LaurenceofArabia
16:56 22.06.2015.

... a Kukuriku koaliciji je trebalo 'samo' tri i pol godina da otkriju gresku. Mirando Mrsic, Slavko Linic, Marina Lovric Merzel, Berislav Sipus, Andrea Zlatar Violic, Milanka Opacic, Vrdoljak, Zmajlovic, Ostojic .....da nastavim?

HR
hromcan
17:50 22.06.2015.

Za svaku pohvalu bi bio taj vaš čin da nije pred sam kraj mandata to samo pikazuje koji ste vi likovi.Borite se samo za svoje fotelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije