Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio subvencije

Mrsić s Kerumom: Vladine mjere donijet će rezultate za šest mjeseci

kerum, mrsić, bauk (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/3
26.03.2012.
u 12:53

Država će subvencionirati zapošljavanje kroz javne radove te zapošljavanje mladih nakon završenog fakulteta kao pripravnika u gradskim tvrtkama

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, i Arsen Bauk, ministar uprave, u ponedjeljak su se u Splitu sastali s gradonačelnikom Željkom Kerumom. Stopa nezaposlenosti u RH je 20 posto, a Split je jedan od tri vodeća grada po broju nezaposlenih.

Mrsić je najavio subvencije države za zapošljavanje kroz javne radove te zapošljavanje mladih nakon završenog fakulteta kao pripravnika u gradskim tvrtkama.

– U Gradskoj upravi zaposlit ćemo mlade ljude kako bi kao pripravnici stekli potrebnu godinu dana radnog iskustva da bi mogli polagati državni ispit. Razgovarali smo i o umirovljenicima, DES-u i o drugim stvarima – rekao je Kerum i dodao da mu je drago što su ga posjetili ministri nove Vlade, unatoč tome što nisu iste političke opcije.

Mrsić je rekao da im je namjera posjetiti sve županije i u razgovorima s gradonačelnicima i županima vidjeti na koji se način može smanjiti nezaposlenost.

 – Jedna od rijetkih stavki u proračunu za koju su planirana veća sredstva su aktivne mjere zapošljavanja. Namjera nam je na ovaj način ljude koji su dugo nezaposleni vratiti ponovno na tržište rada – rekao je Mrsić i naglasio da je jedina prava mjera za smanjenje broja nezaposlenih oporavak gospodarstva.

– Vlada na tome radi intenzivno, ali očekujemo da će se rezultati u smanjenju broja nezaposlenih vidjeti za šest mjeseci – kazao je Mrsić.

 Za Dalmacijavino je rekao da ima potencijala nastaviti daljnji rad nakon stečaja koji treba provesti na način da se ne rasproda imovina nego da je se stavi u funkciju.

Arsen Bauk najavio je daljnju decentralizaciju tako što će se neke ovlasti s države i županija prebaciti na jedinice lokalne samouprave.    

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar germanikus
germanikus
13:48 26.03.2012.

Dragi moj Mršić ..i ti si paradni primjer kre..tena na vlasti koji ne shvaća da da se za novac mora i raditi!Kažeš da će država zapošljavati mlade nakon završenog fakulteta..to znači na postojeći broj parazita i ljenčina još nadodati par tisuća!I tako mi mislimo izaći iz krize...malo Morgen!

DU
Deleted user
14:13 26.03.2012.

U Gradskoj upravi zaposlit ćemo mlade ljude kako bi kao pripravnici stekli potrebnu godinu dana radnog iskustva da bi mogli polagati državni ispit... /* */ Iz izbjegavanja rada, odugovlačenja svakog posla, kuhanja kave, donošenja gableca i obavljanja ostalih obiteljskih potreba starijih djelatnika. Da, i još nam recite dospodine Mrsić, tko će ih plaćati?

GA
Galebar
13:47 26.03.2012.

Ministre, da li ste \'\'pohvalili\'\' Keruma da mu Kerum doo ima veća kašnjenja u plaćanju od Konzuma etc...? Lako se praviti važan s jahtama i mladim sisarama na tuđi račun...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije