Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret s ministrom

Mrsić nesuđenom volonteru: Naći ćete posao jer ste aktivni i mladi

'19.09.2012., Zagreb, Ministar Mirando Mrsic primio je Vecernjakovog citatelja  Zorana Tomasevica koji se dosao informirati u Ministarstvo rada i socijalne skrbi, o pravilima  za vladin projket o  Sta
'Zeljko Lukunic'
19.09.2012.
u 19:32

Predstavnik ste svih onih koji zbog ograničenja nisu mogli koristiti mjere, kazao je Mrsić i najavio da će moći stažirati i stariji od 29 godina

Nakon što je Zoran Tomašić iz Pribislavca svoju priču o bezuspješnom traženju pripravničkog mjesta ispričao Večernjem listu, resorni ministar Mirando Mrsić primio ga je i pojasnio mu izmjene zakona koje će na snagu stupiti prvi dana studenoga.

– Predstavnik ste svih mladih koji zbog ograničenja nisu mogli koristiti mjere – kazao je Mrsić i najavio da će za 1600 kuna mjesečno moći stažirati i ljudi stariji od 29 godina i oni koji imaju staž, ali izvan struke, što je Tomaševiću bila prepreka. Danas je u Hrvatskoj 70.000 mladih bez iskustva pa se Ministarstvo povezalo s HGK, HUP-om i HOK-om kako bi potaknuli stažiranje.

– Naći ćete posao sigurno jer ste aktivan mladi čovjek – kazao je Mrsić poželjevši Zoranu sreću. Hrvatski zavod za zapošljavanje pratit će Zorana i njegove kolege koji se uključe u mjeru pet godina, kako bi se procijenio učinak Mrsićeva zakona.

Inače, trenutačno je na stažu oko 7000 mladih, a od lipnja, kada su u program uključeni privatni poslodavci, u sustav je ušlo oko 1500 mladih – 40% u privatne tvrtke.

– Interes je veći, ali su bili godišnji odmori – kažu u Ministarstvu.

>>Politolog radi kao čuvar pa ne može volontirati za 1600 kuna

 

Komentara 14

Avatar bodavica
bodavica
19:52 19.09.2012.

stvarno šteta što se je ovaj lik Mrsić kasno rodio jer da je davno prije rođen bio bi najpoznatiji lik čitavog ljudskog roda

SE
sestrićna
20:14 19.09.2012.

neka se dečko učlani u sdp i eto posla preko noći..

DO
doktorica
19:43 19.09.2012.

Naći ćete posao sigurno jer ste aktivan mladi čovjek – kazao je Mrsić.....mogao bi raditi npr. u onom Povjerenstvu za 17 000...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije