Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar rada

Mrsić: Nadam se da ćemo se uspjeti dogovoriti sa sindikatima

'15.09.2012., Zagreb - Ministar rada Mirando Mrsic dolazi na zadnji sastanak radi provodjenja postupka mirenja Pregovarackog odbora Vlade Republike Hrvatske i cetiriju sindikata javnih sluzbi.  Photo:
'Marko Prpic/PIXSELL'
31.05.2013.
u 21:42

Naglasio je i da u slučaju štrajka blokade zemlje neće bit te da će se državna matura provesti.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić gostovao je u Dnevniku HTV-a te se osvrnuo na pokušaj mirenja s predstavnicima 11 sindikata državnih i javnih službi s kojima je sastanak dogovoren za sutra u 9 sati.

- Mirenje još traje. Sutra imamo novi sastanak. Sindikati su uputili svoj prijedlog, vlada je odgovorila sa svojim kontraprijedlogom i sutra imamo novi sastanak i vidjet ćemo kako će stvari teći dalje. Ja se nadam da ćemo se uspjeti dogovoriti i da ćemo potpisati sporazum o tome kako ćemo izaći iz ovog sukoba. Neke stvari smo uspjeli dogovoriti , ali još uvijek su stvari na stolu. Vidjet ćemo sutra kako će se strane sindikata očitovati o sporazumu koji smo mi predložili - kazao je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić gostujući u Dnevniku HTV-a.

Naglasio je i da u slučaju štrajka, blokade zemlje neće bit te da će se državna matura provesti.

- Blokade zemlje neće biti. Ja se nadam da će svi oni koji provode maturu,  da će im biti jasno da se matura treba provesti. Ona je od nacionalnog interesa. A kad govorimo o radnoj obavezi, možemo govoriti o tome da se određeni poslovi moraju obaviti i taj dio ćemo, ako bude štrajka također dogovoriti. Odgovorno tvrdim da će se matura provesti i da će zemlja funkcionirati normalno...Postoje različiti modaliteti i Vlada će osigurati da sustav funkcionira normalno i da zemlja funkcionira normalno čak i u vrijeme štrajka - kazao je Mrsić. 

>> Sindikati: Idemo u štrajk 5. lipnja; Mrsić: Neće biti blokade sustava 

>> Ribić: Linić mentalno nije izašao iz komunističkog shvaćanja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije