Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak

Mrsić: Mirovine će se usklađivati s troškovima života i plaćama

Mrsić i Milanović sa predstavnicima umirovljenika (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
17.01.2012.
u 17:44

Ministar Mrsić naglasio je da će se ubuduće mirovine usklađivati prema švicarskoj formuli, odnosno prema rastu troškova života i plaća

Predsjednik Vlade Zoran Milanović i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sastali su se danas s predstavnicima umirovljeničkih udruga, piše u priopćenju Vlade. Premijer je kazao da je Vladin prioritet gospodarski rast i opstojnost proračuna te dodao kako se mirovine neće dirati. Ministar Mrsić naglasio je da će se ubuduće mirovine usklađivati prema švicarskoj formuli, odnosno prema rastu troškova života i plaća.

Na sastanku su umirovljenici predložili načine poboljšanja rada Nacionalnog vijeća za umirovljenike i starije osobe te su pripremili prijedlog Deklaracije o umirovljenicima i starijim osobama za koju žele da se uputi Saboru na prihvaćanje. Također su predstavili i inicijativu za organiziranje festivala umirovljenika koji bi se održavao 1. listopada., na Međunarodni dan starijih osoba.

Komentara 10

BU
bubimima
18:26 17.01.2012.

Uskladit će mirovine s porastom plaća i cijena u odnosu na prošlu godinu. A što je s usklađivanjem u odnosu na dvije godine prije toga? Ako su zbog krize umirovljenicima mirovine bile zamrznute dvije godine, bogme plaće i cijene nisu bile za to vrijeme zamrznute. Nije dosta što umirovljenici nisu dobijali nikakvu povišicu dvije godine već i ovo sadašnje tzv.usklađivanje nije nikakvo usklađivanje nego mazanje očiju.

OB
-obrisani-
18:33 17.01.2012.

hihihhihihi nnajte im zameriti ovi neznaju kaj govore hihihihi-uzeli su za primjer svicarsku, a ka ploce pedu dolji a troskovi zivota gori-unda peju i penzije dolji hihihihi

DO
doktorica
18:01 17.01.2012.

jadni penzići dobit će neku siću ,,,,a lažni umirovljenici će i dalje glumiti penziće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije