Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mršić:

Mršić: Gdje su sada oni koji su pozivali na "glave skupa"

zvonimir mršić
pixsell
05.11.2010.
u 13:00

Mršić se požalio i na hajku koja je protiv njega, zbog "slučaja Pirovac", podignuta prije godinu dana

Koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić svoj je jučerašnji govor na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u Domoljubu, u povodu 654. rođendana Koprivnice, iskoristio, među ostalim, za obračun sa svojim dugogodišnjim političkim protivnicima.

Teatralno

– Gdje su sada oni koji su pozivali da stavimo "glave skupa" – zapitao je teatralno Mršić s govornice.

Time je očito aludirao na autore sintagme "glave skupa", koja je trebala označavati zajedništvo koprivničkih političara za dobrobit Koprivnice – bivšeg HDZ-ova potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, osuđenika i optuženika u niz pravosudnih postupaka, te šefa HSS-a i potpredsjednika Sabora Josipa Friščića, koji se nije pojavio na svečanoj sjednici.

U političkom dijelu govora Mršić se također požalio na hajku koja se protiv njega podignuta zbog "afere Pirovac" točno prije godinu dana, da bi se nedavno pokazalo da su optužbe protiv njega bile posve neutemeljene.

Uspjesi i uspomene

Miroslav Vitković, predsjednik uprave Podravke, istaknuo je da se prošlost mora raščistiti, no da se treba gledati unaprijed.

- U Koprivnici je izvoz porastao za sedam posto, a uvoz pao, što sve govori. Podravci sada moraju zadržati inat i radišnost, a eliminirati jal – kazao je on.

Na sjednici su bili istaknuti svi uspjesi, pothvati, radovi, događanja i prepričavale su se uspomene iz protekle godine. Sve je počelo spektakularnim filmom o Renesansnom festivalu, koji je ušao u najuži izbor najboljih manifestacija u časopisu Way to Croatia.

Poznati koprivnički glazbeni par Miroslav i Gordana Evačić, nastupili su s podravskim pjesmama, plesna skupina O la la plesala je na temu vode, a sve je svojom rock verzijom Koprivnice za kraj iznenadio Vilibald Kovač.

Najsvečaniji je trenutak sjednice bio dodjela plaketa i medalja Grada zaslužnim građanima, među kojima je i dugogodišnji Večernjakov fotoreporter Josip Maljak.

Komentara 2

VI
vidovit
14:27 06.11.2010.

Jedan od njih je davno trebao dobit otkaz u Podravki samo da nije imao svog zaštitnika .Kaj je tu je .Zato gospodine Vitkovič istražite to i makivajte takove ljude s takovih radnih mijesta.Vi im plješčete a mi koji znamo istinu vama se smijemo.

VI
vidovit
17:45 05.11.2010.

Mrle ja bi došel samo me niko nije pital da li su pojedini građani s kojim si se slikal zaslužili da dobiju nagradu.Inače ja sam uvijek pisal Podravkaši skupa glave.Samo sloga radnik i menagera Podravke nas je spasila da nene završimo kao i Pliva.S Poštovanjem Valter.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije