Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak afere

Mršić: Čudi me da se ovaj progon provodi nakon Polančecovih izjava

mesić, mršić
Josip Maljak
27.01.2010.
u 09:09

Mršić je ustvrdio je da je odluka Gradskog poglavarstva o prodaji odmarališta u Pirovcu nekoliko puta prošla provjeru Državne revizije, Porezne uprave i Državnog odvjetništva, kao i svi dokumenti o javnom natječaju na kojemu je ta nekretnina prodana.

- Čudi me što se ovaj kazneni progon provodi nakon javnih optužbi izrečenih na oproštajnoj konferenciji  za novinare bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca -  kazao je koprivnički gradonačelnik i zastupnik SDP-a Zvonimir Mršić na konferenciji za novinare koju je sazvao nakon što je jutros u javnost procurila informacija o kaznenoj prijavi protiv njega.

Policija je, naime, podnijela kaznene prijave protiv dvojice bivših članova uprave Podravke Darka Marinca i Željka Đurđine te protiv aktualnoga gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića zbog prodaje Podravkina odmarališta u Pirovcu.

Darko Marinac kazneno je prijavljen zbog prodavanja Podravkina odmarališta u Pirovcu 2001. godine za 1,5 milijuna kuna, u doba kada je gradonačelnik Koprivnice bio Dražen Sačer (HSLS).

Odmaralište je prodano ispod tržišne vrijednosti
Dogovoren je moratorij na daljnju prodaju na pet godina. Međutim, Željko Đurđina, tadašnji član Podravkine uprave, blizak SDP-u, svojevoljno s Mršićem potpisuje aneks ugovora kojim se taj moratorij ukida. Odmaralište tada ipak nije prodano sve do 2007. godine, kada ga na javnom natječaju kupuje Žarko Pavlina, daljnji rođak predsjednika Mesića.

>>Mesić: Ne znam ništa o prodaji Podravkina odmarališta u Pirovcu

Grad Koprivnica 2007. godine prodao je odmaralište u Pirovcu za 25 milijuna kuna bez procjene stvarne tržišne vrijednosti. Kako je vrijednost odmarališta sudski vještak procijenio na više od 36 milijuna kuna, sumnja se da je prijavljeni trojac sklopio štetan ugovor.

Mršić je ustvrdio je da je odluka Gradskog poglavarstva iz srpnja 2007. o prodaji gradskog odmarališta u Pirovcu (bivšeg Podravkina odmarališta koje je gradu prodano 2001.), nekoliko puta prošla provjeru Državne revizije, Porezne uprave i Državnog odvjetništva, kao i svi dokumenti o javnom natječaju na kojemu je ta nekretnina prodana.

Štoviše, kazao je Mršić, Državno je odvjetništvo još 2003. godine, na temelju kaznene prijave koju je podnio koprivnički HDZ, provjerilo sve okolnosti u vezi s Podravkinom prodajom odmarališta gradu i nije našlo nezakonitosti.

Govoreći o tome da u temelju kaznene prijave leži tvrdnja kako je odmaralište prodano bez procjene građevinskog vještaka, Mršić je ustvrdio kako takva odredba uopće nije upisana u zakonu. Dometnuo je da se ovakvom kaznenom prijavom u pitanje dovode sve prodaje zemljišta ili nekretnina u javnom vlasništvu gdje nije bilo vještačenja.

- Odmaralište smo prodali po četiri puta većoj cijeni od njegove knjigovodstvene vrijednosti, ali policiji ni to nije dosta.

Komentara 94

KA
kakti
10:29 27.01.2010.

Jova, flame i ostali koju su se namjerili na Koprivnicu i Podravinu....nemojte dalje. Proglasiti Kc ruralnom sredinom i nas, Podravce kriminalcima? Prema toj logici, cijela Hrvatska je puna seljaka i kriminalaca. I više od toga. Podravku su gradili Podravci, a ne današnje političke garniture koje su preko rata i sličnih operacija došle na vlast.

Avatar TAJSAM
TAJSAM
09:50 27.01.2010.

Ma muljaju i lijevi i desni, treba ih sve u ropotarnicu povjesti i dovesti neopterečene prošlošču a ne pripadnošču jer sigurno nisu muljatori samo u HDZ-u oni se nalaze u svim strankama a definitivno ih ima najviše u HDZ-u i SDP-u . Pozdrav dobrim ljudima

OB
-obrisani-
13:44 27.01.2010.

Skriveni Drpamo Polako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije