Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTRO PO PRIJEDLOGU ZAKONA
Povratak na članak

Mrsić: 'Blagajnice će zamijeniti mladi za 2.620 kuna, to je legalno iskorištavanje bez kontrole'

Ministar Ćorić pojasnio je i da se se ne ukida mjera 'stalni sezonac', ali da Hrvatska nema novca financirati šest mjeseci osobu na Zavodu za zapošljavanje iznosom od 6.000 ili preko 6.000 kuna kolike su bile naknade stalnih sezonaca

Komentari 5

CV
cvorak
22:12 16.02.2017.

Mirando,kada ces ti i tvoja gospoda vratiti onoh 10ipol milijuna koje dugujete Hrvatskom narodu i drzavi?

VL
OS
osica
23:40 16.02.2017.

Ma dajte ne fitiljite "pripravnički / na teret države/ ili kako ga sada nazivate osposobljavanje za rad trebali bi imati samo mladi , nakon završenog školovanja , za prvo zapošljavanje u struci. Sve ostalo je lov u mutnom. naime, kakokako objasniti oglase za posao " tražim xxx bez zasnivanja radnog odnosa, rad u jednoj smjeni .." Onaj tko može sam odraditi jednu smjenu "nije na osoposoblavanju" nego na punjenju dzepa poslodavcu, stvaranje tereta državi i povećanja nezaposlenosti " jer je moderno raditi bez zasnivanja radnog odnosa" a oni koji su na tržištu neka budu trajno nezaposleni, i rade na crno " bar dok ne zarade za jedan kofer" . Super, izmišljotina za mazanje očiju naivnima.

VL
Avatar muljib@vecernji
muljib@vecernji
00:25 17.02.2017.

Do dana današnjeg većina stalnih sezonaca koji su potpisali ugovore propisane novim mjerama nije dobilo naknade od države dok oni kojima je istekao ugovor redovito primaju naknadu sa zavoda za zapošljavanje. Hrvatski turistički lanci dali su prijedlog (na inicijativu tvrtkeke Valamar Riviera d.d.) da sami beskamatno "kreditiraju" državu s naknadama, odnosno da oni svojim ljudima jamče primanja van sezonskog rada, a država im to naknadno refundira. Država je to odbila bez dodatnog obrazloženja, a stalni sezonci su od tada bez primanja, odnosno naknade. Ovo je provjerena informacija iz prve ruke. Osobno na temelju toga zaključujem da država namjerno, besramno i potpuno transparentno osiromašuje narod i baca ga u dužničko ropstvo banaka jer im je u sklopu mjere "stalni sezonac" omogučila dizanje kredita i odobravanje zahtjeva za kreditne kartice, a potom im odlučila ne isplaćivati naknadu. Mnogi od njih su podtanari. Istina, prošle godine isplatili su im te naknade sa šest mjeseci zakašnjenja u komadu bez kamate i bez opravdanja. Neki od njih morali su s tom naknadom potražiti posao negdje drugdje jer im ovdje života više nije bilo, a još manje im je bilo do sezonskog rada.

VL
BM
branko.mihalic1
08:26 17.02.2017.

svi ste bili na vlasti ko o ova vlast ništa neradi većina na minimalcu takve štitite pa se čudite kaj izumiremo i sto se iseljavaju od 90 se uništava država i sad se nastavlja zalosno

VL
PV
prcko.vitamincic
19:46 17.02.2017.

Neće, nemojte se plašiti, neće mladi ostati i biti robovi za pišljiva 3 soma mjesečno. Odlaze oni svakodnevno baš zahvaljujući gospodinu Mrsiću i njegovim "bez zasnivanja radnog odnosa", dosta ste se izivljavali nad mladima, teško da se koji vrati u hrvatsku.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.