Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ratni zločin

Mrkšić će kaznu za zločine na Ovčari služiti u Portugalu

'Serbian Veselin Sljivancan, major in the former Yugoslav People\'s Army (JNA) (2ndL) embraces his lawyer before his verdict under the look of former JNA colonel Mile Mrksic (R) at the UN court for fo
'MICHAEL KOOREN'
17.08.2012.
u 18:10

Mrkšić je osuđen 27. rujna 2007. na 20 godina zatvora i prvi je haaški osuđenik koji će kaznu izdržavati u Portugalu

Haaški osuđenik Mile Mrkšić iz "vukovarske trojke" prebačen je jučer u Portugal gdje će izdržavati 20-godišnju kaznu zatvora na koju ga je osudio Međunarodni sud zbog zločina nad nesrpskim zatočenicima na farmi Ovčara kod Vukovara 1991. godine, prenosi agencija Tanjug priopćenje Haaškog suda.

Sudsko vijeće proglasilo je Mrkšića krivim za pomaganje i podržavanje ubojstva, mučenja i okrutnog postupanja prema ratnim zarobljenicima na poljoprivrednom dobru Ovčara 20. studenog 1991. godine.

Mrkšić je osuđen 27. rujna 2007. na 20 godina zatvora i prvi je haaški osuđenik koji će kaznu izdržavati u Portugalu, jednoj od 17 država s kojima je Međunarodni sud potpisao ugovor o služenju kazni.

Komentara 5

LI
Livi
18:29 17.08.2012.

Eto ti haaske pravde! Covjeku odgovornom za vodenje tolikih vojno-strateskih akcija po Hrvatskoj i za konacno likvidiranje toliko pacijenata iz bolnice u Vukovaru 20 god. a generalu Gotovini koji je spasio obraz medjunaradnoj zajednici zbog spasavanja Bihaca 24 godine. Ali Alphons Orie i ostala medjunarodna bulumenta zeli po svaku cijenu izjednaciti krivnju agresora i branitelja.

Avatar Idler 3
Idler 3
19:03 17.08.2012.

A tko je osuđen (i na koliko) za "prekomjerno granatiranje" Vukovara ???

Avatar ukurtapash
ukurtapash
20:40 17.08.2012.

@livi "Eto ti haaske pravde! " pa zar ne vjerujes nimalo u diplomatijske sposobnosti nase ministrice spoljasnjih poslova te sadasnjih/buducih hrvatskih ambasadora u redom: sjedinjenim americkim drzavama, italiji te francuskoj? :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije