Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobična pojava

Mravi preživjeli poplavu zahvaljujući nevjerojatnom i odvažnom triku

mravi
Foto: Screenshot
07.10.2015.
u 00:15

Zbog obilnih kiša poplave su u Južnoj Karolini gdje su ulice preplavili neobični 'otoci' koji nalikuju na nakupine blata, ali je zapravo riječ o živim bićima

Na neobičnu pojavu naišli su stanovnici Južne Karoline koju su zahvatile velike poplave zbog obilnih kiša. Lokalni dužnosnici upozorili su građane da se čuvaju aligatora i zmija koji nekontrolirano plivaju nabujalim vodama, no stanovnike je zainteresiralo nešto sasvim drugo.

Mnogi su primijetili u vodi nakupine nalik blatu, ali koje se kreću. Tek kada su prišli bliže shvatili su da se radi o nečemu živom jer se cijelo vrijeme micalo.

Riječ je bila, naime, o velikoj nakupini mravi koji su oblikovali otok, piše Tech Insider.

Iako izgleda neobično, zapravo je česta pojava kod mravi koji se bore s poplavama. Riječ je o takozvanim mravima splavarima. Dok bi jedan mrav odmah uginuo, kada se okupe u tim, šanse za preživljavanje su im puno veće. Na ovaj način mogu na vodi preživjeti tjednima, čak i mjesecima, a na 'splavu' ih bude i do 100.000.

FOX Carolina 21

>> Mravi imaju posebna mjesta za vršenje nužde

Ključne riječi

Komentara 1

OK
okvardz
09:31 07.10.2015.

Kao da ste otkrili toplu vodu. Ja sam 63 godište i sa svojih sedam godina sam već znao kako mravi preživljavaju poplave i to nisu bili splavari kako ih vi nazivate već sve vrste oni koji su se uspjeli popeti na list ti su preživjeli.Ništa novo ali pazite to dolazi od amera i to je atrakcija.Jadni naši novinari koji nemaju pojma o životu i onda baljezgaju amerove gluposti koje su kodnas normalna stvar za spašavanje od poplave.Hrvat iz Moslavine-Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije