Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izašao iz remetinca

Mravak na slobodi poslije 167 dana Šerić: Ubrzo moguća iznenađenja

ivan mravak (1)
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/4
21.10.2010.
u 16:18

Mravak tijekom svog govorenja u USKOK-u objasnio uloge članova uprave , nadzornog odbora, ali i pojedinih članova Vlade u procesu odlučivanja u HEP-u za vrijeme njegova petogodišnja mandata.

Ivan Mravak, bivši šef HEP-a uhićen zbog afere s jeftinom preprodajom struje, nakon 167 dana provedenih u istražnom zatvoru u Remetincu, u četvrtak navečer je na prijedlog USKOK-a pušten na slobodu. Višemjesečni boravak iza brave na nekadašnjem čelniku HEP-a ostavio je traga. Iscrpljen i vidljivo mršaviji, na novinarska pitanja nije želio odgovarati.

I dalje na raspolaganju
Kazao je tek da se osjeća dobro, a da je za sva druga pitanja na raspolaganju njegov odvjetnik. Pozdravivši se sa sinom Željkom koji ga je dočekao pred zatvorom, sjeo je u auto i čekao da krenu kući. Mravkov odvjetnik Branko Šerić kazao je da je njegov klijent pušten iz Remetinca jer više nije bilo razloga za njegovim zadržavanjem u istražnom zatvoru. Dodao je da je Mravak i dalje na raspolaganju istražiteljima, s obzirom na to da je prema njegovu mišljenju istraga o malverzacijama u HEP-u stigla tek do polovice.

Šerić je objasnio da je Mravkovo kazivanje pred istražiteljima USKOK-a od sredine kolovoza obuhvatilo sve činjenice, događaje i osobe koji se odnose na kompletnu dokumentaciju o HEP-u. Dodao je kako je Mravak tijekom svog davanja iskaza u USKOK-u objasnio uloge članova uprave, Nadzornog odbora, ali i pojedinih članova Vlade u procesu odlučivanja u HEP-u tijekom njegova petogodišnja mandata.

Tko je prva karika?
– Vrlo brzo su moguća iznenađenja – zagonetno je kazao Šerić.

Na novinarsko pitanje tko je zadnja karika u lancu na koju se cilja u daljnjoj istrazi kratko je odgovorio:
“Bolje me pitajte tko je prva”.

Protiv Mravka su, uz spomenutu o preprodaji struje, pokrenute još dvije istrage, a na zaokret u obrani odlučio se ljetos, kada je shvatio da će biti isključivi krivac za sve zlo u HEP-u koje se povlačilo u spisu od njegova uhićenja. Stoga je Mravak pred istražiteljima nadopunjavao svoju obranu kao osumnjičenik, ali i nastupao u ulozi svjedoka. Njegov iskaz za sada je najduži ikada dan u USKOK-u. Govorio je više od 60 sati, što je tijekom postupka ispitivanja snimano na DVD.

Ključne riječi

Komentara 31

OB
-obrisani-
07:21 22.10.2010.

Šerić: Ubrzo moguća iznenađenja da ovaj siloviti mali EU narod iz Slovenije preuzme hrvatsko pravosuđe i gospodarstvo i da za par godina iz zapadno balkanske letargije, kriminala i korupcije Hrvatska postane savremena EU zemlja bodučnosti..

DI
dr-ivek
16:33 21.10.2010.

Pa hoće li itko od tih lopova ostati u zatvoru ??? Eto, čovjek uzeo laptop od poslodavca jer mu ovaj nije isplatio plaće i na kraju ga i vratio i dobio godinu dana zatvora, a ovi koji su opljačkali milijune eura provedu u pritvoru tjedan - dva i puštaju ih na slobodu! Ovo divljanje vlade i Hrvatskog krivosuđa neće završiti dok se narod na ulici ne okupi !

VI
vidimškoj
17:00 21.10.2010.

ma najbolje zatvorite raju a ove lopine neka šetaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije