Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EU kazna

Mrak Taritaš: Učinili smo sve što smo trebali

Anka Mrak Taritaš
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
22.08.2014.
u 19:09

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš komentirala je moguće kazne Hrvatskoj jer energetska učinkovitost nije uklopljena u zakonodavstvo...

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš komentirala je moguće kazne Hrvatskoj jer energetska učinkovitost nije uklopljena u zakonodavstvo. – Učinjeno je sve što je trebalo biti učinjeno, tako da je Hrvatska jedna od tri države u EU koje su zbog toga pohvaljene.

Jedna je obveza donijeti zakone koje treba provoditi, a druga je kontrola svega toga – rekla je Mrak Taritaš.

>>Anka Mrak Taritaš: U ovom trenutku nema uvjeta za izdavanje dozvole za Resnik

Komentara 13

CR
crocro
20:32 22.08.2014.

Ja ne mogu tvrditi da li je Hrvatska izvršila svoje obveze na traženje EU, ali za mene je nevjerojatno da EU traži odgovor što je učinjeno a da odgovora nisu dobili. Dok u isto vrijeme gđa. Mrak tvrdi da je Hrvatska ispunila sve obveze i zahtjeve te zbog toga čak i pohvaljena. O kakvom raskoraju se radi i tko nije ispunio svoje obveze to će mo tek doznati. No, činjenica je da je Hrvatska loš đak u EU, zapravo u školu je donijela još neke dječje nestašluke pokupljene iz dječjeg vrtića. Ali zašto je takva percepcija EU o Hrvatskoj i zašto Hrvatsku smatraju neodgovornom. Ja mislim da je teško pratiti zahtjeve EU jer imamo preglomazni državni aparat s tendenciojom prijama novih državnih službenika, kako smo već izvješćeni iz tiskovina znamo da u resor gosp. Mrsića dolazi preko 20 novih državnih službenika. Ako se uzmu u obzir podaci iz jutarnjeg o našem državnom aparatu gdje iznose podatke o 4260 savjetnika koji rade za 2325 voditelja, te da im pomaže još 2263 zapisničara i još 2148 stručnih referenata, te podatak da Ministarstvo financija ima najviše savjetnika i to 491, onda je jasno da se gušimo, tiskamo i smetamo jedni drugima i nemamo mjesta na stolovima da obrađujemo podatke i da uredno poslujemo s EU. Ovakva administracija ne može biti učinkovita, jer što vrijedi toliko savjetovanje ne znam koga i zašto, što vrijede utjehe da gradimo, da rastemo, da se uzdižemo kada nam dolaze činjenice iz Europe i svjeta koje govore sasvim drugačije. Zato ove brojke valja reducirati barem za dvije znamenke, tako da u uredima bude više zraka pa će manje službenika biti osvježeno i poletno za rad i moći će na miru pročitati sve dokumente koji dolaze iz EU i na vrijeme odgovarati.

HR
Hrvatska3014
21:47 22.08.2014.

Ako ne zna da ne zna, nema nam pomoći nego čekati izbore. Ostavka im nebi pala na pamet niti za svijetlosnu godinu.

HR
Hrvatska3014
21:50 22.08.2014.

Čim su došli na vlast uveli su kvote za poticaje (fotonaponske panele). Sve suprotno od logike! I tu ćemo se naplaćati kazni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije