Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mrak Taritaš: Što se točno dogodilo u Zadru treba pitati Štromara

Iz Plenkovićeve vlade otišlo je 14 ministara, a zadnji set njih zbog imovinskih kartica, jer im se otvaraju pojedine afere, a ne zato što loše rade u svojem resoru, rekla je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare.
30. siječnja 2020. u 13:21 2 komentara 180 prikaza
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš ustvrdila je u četvrtak, govoreći o nepravilnostima pri ispunjavanju imovinskih kartica ministara, da očito postoji pogreška u sustavu ministara Vlade Andreja Plenkovića i da ako nešto krivo krene, kao "ucjenjivačko-trgovačka koalicija", jednako tako će i završiti.

Sabor APN STANOVI Slučaj Žunić zgrozio oporbu: 'Njemu je najspornije što treba izaći pred Plenkovića, to je sramotno'

Iz Plenkovićeve vlade otišlo je 14 ministara, a zadnji set njih zbog imovinskih kartica, jer im se otvaraju pojedine afere, a ne zato što loše rade u svojem resoru, rekla je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare.

To je također odgovornost Plenkovića koji sve to vrlo olako shvaća, a i sam je bio prvi u nizu koji nije dostavio potrebnu dokumentaciju Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, ocijenila je.

Odgovarajući na novinarski upit o svojoj imovinskoj kartici, Mrak Taritaš je rekla kako ju je nekoliko puta dopunjavala i ustvrdila da je "apsolutno dobro popunjena".       

Imovinske kartice je relativno lako popuniti, ustvrdila je i navela svoj primjer - zadnja promjena bila je nakon upisa stana u zemljišne knjige, što je ažurirala u kartici. 

Komentirajući aferu u kojoj je v. d. ravnatelja Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) i član HDZ-a Krešmir Žunić kupio u Zadru POS-ov stan sinu, rekla je kako se radi o prodaji stana čija je vrijednost ispod 1000 eura po četvornom metru nekome tko nije ispunjavao uvjete.

Što se dogodilo u Zadru treba pitati Štromara

Sustav funkcionira tako da postoje liste koje formiraju jedinice lokalne samouprave, a što se točno dogodilo u Zadru trebalo bi pitati ministra graditeljstva i potpredsjednika Vlade Predraga Štromara, rekla je Mrak Taritaš ustvrdivši da toga nije bilo kad je ona bila ministrica.

Zdravko Marić ON IH JE PROŠAO Marić: Nevjerojatno mi je da je netko ukinuo sigurnosne provjere, želim da svi to prođu

Na novinarsko podsjećanje da je bivši ministar uprave Lovro Kuščević izjavio kako očekuje da i Štromar stavi mandat na raspolaganje, jer je Žunić imenovan u njegovu mandatu, Mrak Taritaš je rekla kako se time u GLAS-u ne trebaju baviti.

"HDZ i HNS su u trgovačkoj koaliciji i neka Štromar s Plenkovićem to riješi, kao što su i do sada rješavali svoje trgovačke odnose", kaže Mrak Taritaš.      

Govoreći o GLAS-ovu prijedlogu zakona za ravnopravno roditeljstvo, Mrak Taritaš je istaknula kako im je važno da obiteljske politike budu jasne i definirane i da budu podloga za demografski oporavak zemlje.

Ustvrdila je da se Ministarstvo demografije, obitelji, socijalne politike i mladih ponaša kao da ne živi u stvarnosti, rekavši kako je njihov prijedlog u skladu s direktivom EU-a iz lipnja prošle godine.

Osvrnuvši se na neuspjeli pokušaj registriranih istospolnih partnera da udome dijete rekla je kako se čini da je Vladi sve drugo važnije od interesa djece.

Zagreb: Premijer Plenković o gospodarskim mjerama Vlade zbog koronavirusa
PREVENCIJA
Vlada održala telefonsku sjednicu: Zatvaraju se ovi granični prijelazi
Divaaa
BEAUTY OTKRIĆE
Konačno sam pronašla rutinu za čišćenje i njegu lica