Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrhovni sud reagirao na izjavu Mrak-Taritaš

Izvješće za prošlu godinu, kao i za sve godine od 2013. do ove godine, mogu se vidjeti na mrežnim stranicama Vrhovnog suda Republike Hrvatske pod izbornikom „Izvješća.
15. listopada 2019. u 16:38 8 komentara 2016 prikaza
Anka Mrak-Taritaš
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Vrhovni sud reagirao je na današnje izjave predsjednice GLAS-a Anke Mrak-Taritaš. Na svojoj današnjoj konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru Mrak-Taritaš navela je, da je njena stranka tražila da vidi koliko predmeta suci rješavaju, koliko se žalbi usvaja, za što su vladajući rekli da nije potrebno. Pri tome je naglasila kako se GLAS zauzima za neovisno pravosuđe čiji će rad biti transparentan jer neovisnost pravosuđa ne smije biti kulisa za neodgovornost, kaos, nered i nepravdu.

Anka Mrak Taritaš Anka Mrak Taritaš: 'Zbog nerada pravosuđa, stradavaju najslabiji u društvu'

"Želimo informirati javnost da Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske od 2013. godine izvješćuje Hrvatski sabor o stanju sudbene vlasti, koja Izvješća, osim što su dostavljena i predstavljena Saboru Republike Hrvatske, se nalaze i na mrežnim stranicama Vrhovnog suda Republike Hrvatske, te je vrlo lako upoznati se s rezultatima rada sudbene vlasti za svaku godinu, što je mogla učiniti i gospođa zastupnica.

Izvješće za 2018. Predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske dostavio je Hrvatskom saboru 25. travnja 2019. godine, te je to izvješće predstavio Odboru za pravosuđe Hrvatskog sabora. 26. rujna 2019.

Izvješće za prošlu godinu, kao i za sve godine od 2013. do ove godine, mogu se vidjeti na mrežnim stranicama Vrhovnog suda Republike Hrvatske pod izbornikom „Izvješća.“ (www. vsrh.hr).

Ilustracija Suzana lepan Štefančić Pravosudna poruka žrtvama da im je bolje da šute

Vrhovni sud Republike Hrvatske, izvješćuje o svim poboljšanjima SupraNove i Portala sudske prakse radi transparentnog uvida u sudske odluke.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, na stranicama ovog Suda objavljeno je i izvješće CEPEJ Europske komisije Vijeća Europe za efikasnost i kvalitetu pravosuđa za 2018. iz kojeg se stanje u pravosuđu može usporediti sa zemljama Vijeća Europe", poručuju iz Vrhovnog suda.

GER, 1.FBL, VFB Stuttgart vs SV Werder Bremen
VELIKI PREOKRET
Borni Sosi propali planovi! Definitivno neće igrati za Njemačku
Pevex
BICIKL U PROMETU
Infrastruktura i edukacija kao preduvjet za razvoj biciklističke kulture u Hrvatskoj
 • Bruno_Bear1:

  Trebamo pravosuđe koje će i kriminalca kao što je drugarica Taritaš staviti na optuženičku klupu.

 • Avatar Untouchable
  Untouchable:

  kaj ova nije u zatvoru?

 • Mario125:

  stranka od 10 glasova nešto zahtjeva - da je pravosuđe neovisno ti bi već odavno bila u zatvoru - zato bolje ti je da šutiš i ne pametuješ !