Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki izazov za novu gradsku vlast

Mrak-Taritaš: Ovim tempom obnova Zagreba trajat će 113 godina

Zagreb: Anka Mrak Taritaš o uvođenju građanskog odgoja u škole
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/2
21.05.2021.
u 12:55

Podsjetila je kako su oba kandidata koji se u drugom krugu natječu za funkciju gradonačelnika glasala za ovakav Zakon o obnovi i zaključila da se 14 mjeseci nakon potresa "polako gubi svaka nada da će se obnova dogoditi" te da će to "ući u anale kao primjer kako se obnova ne radi"

Saborska zastupnica Glasa Anka Mrak-Taritaš u petak je upozorila da će obnova Zagreba od prošlogodišnjeg potresa ako se nastavi sadašnjim tempom potrajati 113 godina. Mrak-Taritaš je na konferenciji za novinare napomenula da je sutra 14 mjeseci od potresa, da je dosad izdano 256 odluka od ukupno 25 tisuća oštećenih objekata te da "ovim tempom možemo očekivati da će za donošenje svih odluka trebati 113 godina".

"Čak i ako računamo da se ozbiljno počelo raditi tek od ove godine, iako je Zakon donesen još u rujnu, i dalje smo na 37 godina", poručila je.

Kandidatkinja Glasa i Demokrata za zagrebačku gradonačelnicu u prvom krugu lokalnih izbora podsjetila je da je donošenje odluka tek početak te da nakon toga treba ugovoriti projekte, izvođenje i nadzor, "s tim da još nismo ni došli do problema tko će to sve raditi". Istaknula je kako je Zakon o obnovi loš i neprovediv, kao i Program mjera te kako ih hitno treba mijenjati.

"Na to upozoravam otkad sam prvi put pročitala Zakon, u svakoj prilici pa tako i na konferencijama za medije koje na tu temu održavam svaki mjesec. Zato sam i glasala protiv njega u Saboru“, podsjetila je Mrak-Taritaš.

Također je upozorila da je obnova veliki izazov za novu gradsku vlast za koju smatra da se treba puno aktivnije uključiti u obnovu, posebno obiteljskih kuća i višestambenih zgrada.

Podsjetila je kako su oba kandidata koji se u drugom krugu natječu za funkciju gradonačelnika glasala za ovakav Zakon o obnovi i zaključila da se 14 mjeseci nakon potresa "polako gubi svaka nada da će se obnova dogoditi" te da će to "ući u anale kao primjer kako se obnova ne radi".

Ključne riječi

Komentara 6

LL
lijepa_li si
13:09 21.05.2021.

po čemu je gđa anka relevantna da nas opterećujete njezinim razmišljanima.

IM
Imperator Ming
13:59 21.05.2021.

Ovaj puta ima pravo. To je sramota. Prije ce se obnoviti banija nego Zagreb.

CO
Cosinus
13:47 21.05.2021.

Anka, pa to će nakon izbora i nove vlasti biti riješeno do zime. 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije