Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svađa zbog Bandića

Mrak Taritaš odgovorila Kaliniću: U mom mandatu nije mijenjan GUP

Anka Mrak Taritaš
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
24.10.2014.
u 15:40

- Moram reći da je prvu spornu ispravku Generalnog urbanističkog plana koja je sada na sudu potpisala ministrica Anka Mrak-Taritaš - kazao je Kalinić u Otvorenom.

- Na čelu Gradskog zavoda bila sam od 2003. do 2005. godine i u tom mandatu nije bilo nikakve izmjene GUP-a - kazala je ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš odgovarajući na navod pročelnika zagrebačkoga Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića u emisiji Otvoreno da je ona bila potpisnica Generalnog urbanističkog plana Grada Zagreba, za kojeg se tereti gradonačelnik Milan Bandić, prenosi HRT.

- Rekla sam da je Grad spreman za jedno veliko pospremanje nakon 14 godina što je Bandić bio na čelu Grada i zasigurno tu i gospodin Kalinić ima neku određenu nervozu - zaključila je ministrica u izjavi HRT-u.

"Spornu ispravku potpisala Anka Mrak Taritaš"

Sinoć u Otvorenom se povela žestoka rasprava između HNS-ovog saborskog zastupnika Igora Kolmana i Pavla Kalinića. - Sustav koji je sastavio Milan Bandić je karizmatičko-klijentelistički - kazao je Koloman i dodao da Zagrebu treba hitno pospremanje, a da će izbori omogućiti to pospremanje.

- Moram reći gospodinu koji je tako brižan za pravno funkcioniranje, da je prvu spornu ispravku Generalnog urbanističkog plana koja je sada na sudu potpisala ministrica Anka Mrak-Taritaš - kazao je Kalinić i niječno odgovorio na pitanje "inkriminira li ministricu".

- Ona je to prva potpisala. Je li to inkriminacija, to ćemo vidjeti. Da je ona u ekipi Milana Bandića, onda bi gospodin Kolman rekao da je odmah treba smijeniti. Međutim, ona je u vladi HNS-a - zaključio je Kalinić.

>>'Zagreb je po pitanju organizacije svemirski brod u odnosu na ostatak Hrvatske'

>>Bandić, Kikaš, Nobilo i Pripuz povezani u tri posla

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Komentara 7

GE
geler203
16:06 24.10.2014.

Vidi, vidi i Pavle se javio. Baš me zanima kakve veze političke znanosti i međunardno poslovi imaju sa hitnim situacijama i katastrofama. Stručnost prije svega.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
16:35 24.10.2014.

Dobro vjerujemo, samo maknite njenu sliku, molim Vas!!!!

AT
anita.turk.94
16:35 24.10.2014.

pokupili novac jadnim ljudima za legalizaciju, osobito za vodnu naknadu, a stalne poplave....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije