Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEUS Richembergh:

'Mrak Taritaš je pozvana da preuzme vođenje HNS-a''

Anka Mrak Taritaš
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
07.06.2017.
u 07:45

"HNS se othrvao snažnom i zavodljivom sirenskom zovu da se za slast i mast vlasti odrekne svojih temeljnih principa", stoji u statusu saborskog zastupnika.

Saborski zastupnik HNS-a Goran Beus Richembergh na Facebooku se osvrnuo na sinoćnu dramatičnu sjednicu Predsjedništva i Kluba zastupnika HNS-a na kojoj je odbijena ponuda predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića za ulaskom u Vladu, a i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak je podnio ostavku na sve svoje funkcije. 

"Hvala svima koji nisu podlegli pritisku crnih slutnji i koji su vjerovali u principijelnost i čestitost vodstva HNS-a. Isprike svima koji su sa zebnjom i nervozom trpjeli nagađanja i s olakšanjem dočekali provjerene vijesti.  Bila je to na prvi pogled i u izvedbi teška ali jedina zdravorazumska odluka, donesena nakon otvorene i argumentirane rasprave koja je pokazala najviši stupanj političke zrelosti, odgovornosti i demokratičnosti Predsjedništva i Kluba zastupnika HNS-a", napisao je Beus Richembergh.

Othrvali se snažnom sirenskom zovu...

Ponosan je što se "HNS othrvao snažnom i zavodljivom sirenskom zovu da se za slast i mast vlasti odrekne svojih temeljnih principa na kojima je 27 godina, često prezren i podcjenjivan ali uvijek dosljedan, gradio i čuvao vrijednosti građanskoga liberalnog centra". " Nismo podlegli lažnoj mesijanskoj ulozi spasitelja kao neki drugi čiji se eksperimenti skupo plaćaju već dvije godine, niti pristajemo na populističke prečace koji ridikuliziraju politiku i stvaraju atmosferu nesigurnosti i očaja u društvu", napisao je Beus Richembergh. 

Misli da bi nakon ostavke Vrdoljaka vođenje HNS-a trebala preuzeti Anka Mrak Taritaš.

"Rasplet događaja u prvi plan sada stavlja Anku Mrak Taritaš kao osobu koja je pozvana da preuzme vođenje HNS-a u najosjetljivijem i najzahtjevnijem času za stranku, kao novu lidericu građanskog centra", napisao je Beus Richembergh. Nakon ovakvog završetka jučerašnje sjednice i ne ulaska HNS-a u Vladu smatra kako nas očekuju još jedni izvanredni izbori na kojima će " HDZ će blitzkriegom nastojati osvojiti još veći utjecaj i apsolutnu političku dominaciju desnice". 

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE. 

Komentara 35

JA
jadrmatic
07:53 07.06.2017.

Nabolje mi je kad Goran Beus, alias Richembergh, alias Emir Tahirović, dokazani doušnik udbe koji je u ime komunističkog režima prijavljivao ljude, govori o vrijednostima građanskog liberalnog centra.

Avatar juricamesko
juricamesko
08:04 07.06.2017.

bit ce dobro ukoliko vam Anki jedno jutro rano USKOK ne zakuca na vrata zbog Gunje.

VO
volimZagreb11
08:11 07.06.2017.

Nije vazno s kim i kad, ali da dvije ofucane babe:pusic i mrak te dousnik suljo vode stranku i o necem odlucuju,SUMRAK VRIJEME JE DA NEPOSTOJECA STRANKA VISE NE POSTOJI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije