Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.02.2014. u 14:00

HTV vrlo često ubaci u žrvanj svoje novinarske pretorijance koji nisu dorasli zadatku

Uglavnom ne volim gledati javljanja uživo na HTV-u, ali ne zato što sam protiv takvog tipa izvještavanja. Naprotiv, smatram to jednim od najzahtjevnijih novinarskih poslova u kojemu reporter mora pokazati odlike intelektualnog specijalca.

Ne smije se bojati kamere, mora dobro poznavati “materiju” o kojoj izvještava, sve to suvislo reći u dvije minute te se pritom ne smije njihati kao jablan na vjetru. Nema popravnog čitanja, nema popravnog gledanja u kamere, nema prepisivanja s portala. Ovdje su samo novinar, njegov talent i kamera. HTV vrlo često ubaci u žrvanj svoje novinarske pretorijance koji nisu dorasli zadatku. Kada ih vidim onako preplašene, odmah i mene uhvati nervoza pa umjesto da uživam zavaljen u naslonjaču, strepim nad njihovom sudbinom. Molim se da ne padnu u nesvijest, da se ne zapetljaju, da ne kažu neku glupost... A u subotu navečer baš sam uživao. Dnevnik je vodio Đurica Drobac, kojemu se može puno toga zamjeriti, ali ne i to da nije suveren pred kamerama. Iz Varaždina javila se novinarka Mirjana Posavac. I ona je bila sigurna, staložena i uvjerljiva – daleko iznad “zlatnog standarda” HTV-a. Rekla je sve što je trebala reći o Milanoviću koji je u Varaždinu bio na stranačkom skupu, a usput je, valjda da bi opravdala dnevnicu, izvijestila i o Čačiću koji je došao na vikend iz zatvora. Mogao sam se koncentrirati na bitno jer nisam strepio hoće li se zapetljati.

PLUS

Aleksandar Stanković ove je nedjelje pogodio izborom gosta. Svakako je zanimljivo čuti što ima za reći štedljiv i skroman gradonačelnik Metkovića Božo Petrov.

MINUS

Sve televizije promašile su najavama o “pola metra” snijega za vikend. Stigla je samo ledena kiša. I meteorolozi su pokazali da nisu svemogući.

>> Podnevni Dnevnik HTV­-a u deset minuta da više informacija od središnjeg

Komentara 2

CV
crna vrana
20:36 03.02.2014.

Kad god izvještava uvažena Mirjana Posavac, to radi s tolikom razinom profesionalnosti i kompetencije koja se rijetko viđa i čuje na malim ekranima. Naravno, štafetonoscu Radmanu ne pada na pamet da toj vrsnoj novinarki ponudi posao voditeljice Dnevnika ili neštonešto više od toga . Zato moramo gledati i slušati drugar'cu Munižabu jer netko mora voditi brigu o partijskim interesima na "javnom servisu " kao što je HRT, zar ne !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije