Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Testirajte se

Možete li riješiti ovih 5 matematičkih zadataka?

matematika
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/3
01.01.2016.
u 16:00

Na koliko pitanja možete odgovoriti? Pogledajte zadatke koji su podijelili internet

Ove godine internet su zaokupili i matematički zadaci. Pogledajte nekoliko zadataka koje je odabrao Telegraph, a podijelila su mišljenje internet korisnika.

Foto: Facebook/ Naš potok

1. Kovanica od 50 centi ima 12 stranica jednake dužine. Dvije kovanice stavljene su jedna pored druge, a stranice im se dotiču. Koliki je kuti između kovanica?
12, 30, 36, 60 ili 72? Odgovor pogledajte ovdje.

2. Hannah ima vrećicu punu n bombona, od kojih je 6 narančasto. Postoji 1/3 šanse da Hannah izvuče dva narančasta bombona jedan za drugim. Iskoristite ove informacije da dokažete n²-n-90=0. Kliknite za odgovor.

3. Albert i Bernard upravo su se sprijateljili s Cheryl, a ona im je dala 10 mogućih datuma njenog rođendana.
15. svibanj, 16. svibanj, 19. svibanj
17. lipanj, 18. lipanj
14. srpanj, 16. srpanj
14. kolovoz, 15. kolovoz, 17. kolovoz

Cheryl je zatim svakom prijatelju posebno rekla mjesec i dan rođenja.
Albert: Ne znam kada je rođena, ali znam da ne zna niti Bernard.
Bernard: Isprva nisam znao, ali sada znam.
Albert: Onda i ja znam kada je rođena.
Znate li i vi kada se rodila Cheryl? Pogledajte odgovor.

Foto: 'Photoshop'

4. Profesor je podijelio mišljenja ovim pitanjem kojim je testirao etičnost studenata.
"Izaberite želite li 2 ili 6 bodova dodatno na konačnom rezultatu ispita. Ali, ako 10% razreda izabere 6 bodova, nitko neće dobiti konačan bod." Pogledajte tko je dobio bodove.

5. Milijuni internet korisnika pokušali su odgovoriti i na ovo pitanje. “Što je mikrofon?” Ponuđeni odgovoru su TOČNO ili NETOČNO. Koji bi mogao biti odgovor?

>> Matematičar Toni Milun: 'Političari, koristite naše usluge da se manje obrukate pred kamerama'

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar think pink
think pink
17:08 01.01.2016.

jedino prvi i drugi zadatak imaju veze sa matematikom. ostalo su besmislice. a zadaci su uz to i krivo prevedeni. koma od "novinarstva". prvi zadatak može riješiti svaki srednjoškolac za 3 sekunde.

Avatar Idler 3
Idler 3
16:35 01.01.2016.

Iskreno, prvi sam rješil za par minuta no recimo zadnji uopće ne razmem. U svakom slučaju dobro dojde malke mentalne gimnastike nakon ovih "napornih" noći >;-))

FO
financialdepartment.online
22:10 02.01.2016.

Jeste li u ogromnim financijskim krizama i trebate hitnu pomoć? Humanitarni Corporation Hrvatska je dala i svakoga priliku da se sretan život i ulagati i zaraditi više novca !!! Nudimo brz i jednostavan odobrenja za sposobnog kupca i niske kamatne stope od upto 3% kamatne stope. Zainteresirane osobe mogu kontaktirati gospodina Johnson Lukejohnson@charitycorporationafrica.com~~dobj - Humanitarni Corporation Afrička centar ©

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije