Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENERGIJA

Može se štedjeti, a ne gasiti javnu rasvjetu

26.11.2008.
u 16:31

IVANEC – Vladimir Kalinski, voditelj projekta energetske efikasnosti za sjevernu Hrvatsku, koji djeluje u sklopu programa Ujedinjenih naroda za razvoj, suradnica na programu upravljanja okolišem Dunja Fadljević i ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić danas su u Gradskoj vijećnici potpisali dokument kojim se Ivanec uključuje u projekt sustavnog gospodarenja energijom u gradovima i županijama.

Cilj je tog projekta da se u uvjetima globalne energetske krize edukacijom javne uprave, tvrtki, građana i mijenjanjem njihovih navika smanji potrošnja svih energenata, uključujući i vodu. Projekt će početi praćenjem potrošnje energenata u stambenim zgradama i javnim objektima, s ciljem da se potrošnja energije, uz standardne mjere štednje, smanji 20 do 30 posto godišnje.

Ivanec će se u taj projekt uključiti s Gradom Lepoglavom te, radi smanjenja troškova njegova funkcioniranja, osnovati zajednički Ured za gospodarenje energijom.

– Ivancu su velik teret troškovi javne rasvjete, koji iznose milijun kuna godišnje. Ne želimo se rasvjete odreći ni u jednom naselju. Zainteresirani smo za to da zadržimo takav komfor, a da istodobno ni jedno mjesto ne ostane u mraku – rekao je Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca, i najavio nove projekte.(vv)


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije