Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvoj 3D printanja

Može se prati, a nema ni svrbeža: ovo je gips budućnosti!

Cortex cast (1)
Foto: jakevilldesign.dunked.com
1/5
05.07.2013.
u 19:11

Smislio je i dizajnirao "Cortex cast", svoju verziju prozračnije i lakše zaštitne obloge koja se može prati i reciklirati.

Slomiti kost je neugodno na svaki način, a nošenje smrdljivog i nespretnog gipsa je kao da vas još netko udari dok ste na podu.

Tako se osjećao Jake Evil nakon što je slomio ruku pa je odlučio izumiti novi model "gipsa" koji bi zadavao manje problema onome tko ga nosi, piše Mashable. Evil, koji je nedavno diplomirao na Sveučilištu Victoria u Novom Zelandu, želio je nadograditi proces zalječenja slomljenih ekstremiteta modernijom tehnikom te se dosjetio 3D printanja.

Tada je smislio i dizajnirao "Cortex cast", svoju verziju prozračnije i lakše zaštitne obloge koja se može prati i reciklirati. Njegova obloga "prati" anatomiju slomljenog dijela tijela te dopušta da do kože dolazi dovoljno zraka pa će vas ruka manje svrbjeti, kao što se to obično događa kada se nosi gips.

Pacijenti s prijelomima uz rentgensku bi snimku morali napraviti i 3D skeniranje ozlijeđenog ekstremiteta, a potom bi se ona isprintala 3D printerom. Evil je već isprintao svoj prototip novog "gipsa", a sada traži bolnice i proizvođače koji bi pokrenuli masovnu proizvodnju njegova izuma.

>>Projekt 3D olovke prikupio više od milijun dolara na Kickstarteru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije