Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
09.12.2014. u 12:00

Što može učiniti taj mladi autsajder u borbi s političkim divovima?

Kad je jedna naša televizija u nedjelju navečer prikazala snimku Ivana Vilibora Sinčića kojega policija vuče po podu uz komentar: “Može li ovo biti sljedeći hrvatski predsjednik?”, prvo što se upitate jest – doista, što može učiniti taj mladi autsajder u borbi s političkim divovima?

Prvo i najvažnije za njega je to što je jedini iz kategorije “malih” uspio skupiti dovoljno potpisa. To znači da bi mogao pokupiti sve protestne glasove koji bi eventualno otišli Ivanu Rudi, don Ivanu Grubišiću i ostalima koji su odustali od kandidature. Mladić je odmah poslije donošenja kutija nametnuo temu koja kronično koči društvo u napretku – ovrhe i deložacije.

Ako uspije skupiti više od 10 posto protestnih glasova, dobit će solidan novčani iznos za daljnje aktivnosti svoje udruge Živi zid koja sprečava deložacije. Steći će i solidan politički kapital za eventualnu kandidaturu na parlamentarnim izborima. Ali kako skupiti glasove? Na koje birače, osim protestnih i rezigniranih, može računati? Vjerojatno će otkinuti pokoji glas Josipoviću. No možda mu kod određene publike pomogne i to što stylingom pomalo podsjeća na popularnog vlč. Zlatka Sudca.

>>Tko je Ivan Vilibor Sinčić? Donosimo biografiju 'autsajderskog' kandidata

>>Izbori se bliže, kome ćete dati svoj glas

Komentara 21

SE
sestrićna
13:20 09.12.2014.

sinčić je tu da uzme koji glas za druga ivu..poznato je da je njegova tkz građanska inicijativa od početka bila politička inicijativa..sjetimo se samo njegovih javnih istupa protiv hdz.a po nalogu drugara te ne pomaganje u deložaciji kod gđe koja je bila članica hdz..jasno da se tu radi o zaštiti građana koji su bliski sdp.u ili su neporedjeljeni..tipičan primjer nevladinih organizacija koje je osnovala vlada kako bi im pomagale na terenu..sjetimo se samo transparenata i parola po gradu..to možemo očekivati i sad prije izbora jer ih partija obilato nagrađuje za to s našim novcem..sve je to smišljeno i u službi nasljendnika skh..

MI
mismis
12:21 09.12.2014.

hahahah kakav naslov ahaha

LE
LeonardS
18:32 09.12.2014.

E moj Bubalo, najbolje da malog recikliraš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije