Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Može li se titoističko vrijeme zamijeniti idilom novoga vala?

Pjesma Prljavoga kazališta Crno-bijeli svijet nije zapravo bio ni anticipacija ni kritika toga vremena

Komentari 17

MU
mujovanbeethoven
12:48 11.03.2015.

navijači Dinama i Zvezde prolaze jedni pored drugih a da se skoro i neprimjećuju,hahahahahahaha, ova serija je vrh vrhova u glupostima

VL
MU
mujovanbeethoven
12:56 11.03.2015.

jeli ta ljigava serija unaprijed dobila Večernjakovu ružu hahahahahaha

VL
MU
mujovanbeethoven
12:43 11.03.2015.

onda je bilo "poštenije", preko partijskih veza upisuju dijete čak i u srednju školu

VL
MU
mujovanbeethoven
12:42 11.03.2015.

"umro je drug tito, što će biti s nama" hahahahahahahahaha

VL
NE
neos
13:18 11.03.2015.

Ovaj politički pamflet od serije je sniman novcima od pretplatnika ( obaveznih ) hrt-a. To je kriminal prve vrste i sve u vezi veličanja diktatorskog režima je za procesuiranje istražnih organa reda. Serija je namjenjena mladoj populaciji jer je takav termin prikazivanja a ne starijoj kako tvrdi autor teksta i zapravo je pokušaj demagoskog utjecaja na djecu. Jugoslavija se slomila zbog ekonomskog kraha a u to stanje ju je dovela socijalistička partija koja je kasnije pod Slobodanom Miloševićem radila zločine. Slobodan Milošević nije četnik već vođa socijalističke stranke Jugoslavije. Dok to ne bude svima jasno i dok serije ne budu davale jasnu sliku o tome mi smo zatočenici mračne prošlosti koja vodi neminovnom ekonomskom slomu. Zato je ova serija demagosko upropastavanje ekonomije u Hrvatskoj i kriminal ( jer se na tome neki bogate ) bez presedana. Drugim riječima: serija je snimana mojim novcem bez pitanja, što ja konkretno imam od toga ( mogu li bar nešto pametno naučiti ) i sto imaju moja djeca ako to gledaju jer su još uvijek budna tada ? Koliko mi i kako od te serije profitiramo ? Molim odgovor.

VL
DI
diferencijal
20:54 11.03.2015.

Serija je ok, na prvu epizodu nisam posebno trznuo ali radnja se razvija, glazba je ok ima solidnih fora. Sve u svemu gledljiva i vrijedi za sjesti i pogledati i zabaviti se.

VL
DU
Deleted user
00:26 12.03.2015.

Odgovor neosu: Vi ste prije svega zrtva vlastitog crnog karaktera, koji se ogleda u beskonacnoj kolicini lazi i prijezira prema vremenu u kojem ste bili utopljeni u osrednjosti zbog vlastitih dosega, a u ovom vremenu zbog jeftine nacionalisticke ideologije nislite da ste uspjesni, pa ste zahvalni trenutnom sustavu vrijednosti koji vam to omogucuje. Gospodin Jajcinovic je 80-ih bio zapazeni novinar lista Danas, sa vrlo kritickim komentarima u svezi svega sto se u to desetljecu zbivalo u SRH i sire, tako da njegov tekst ima smisla, koliko toliko. Isto tako, pojava Slobodana Milosevica je anomalija vremena, bad kao sto je to i Mussolini i Hitler i Pavelic slicne pojave. Taj covjek koji je nanio dosta zla Hrvatskoj nije proizvod nikakve Jugoslavije, jer Hrvatsku nisu napadale nikakve makedonske, slovenske, bosnjacke, kosovske i slicne brigade, nego iskljucivo srpske. Cak su i Crnogorci brzo dosli pameti pa su se povukli iz rata. Ali nazalost, u Hrvatskoj mnogi nisu dosli pamet ni dan danas do toga, kao sto nisu niti svjesni koliko su dami krivi za opseg Miloseviceve histerije. Prihe svega HDZ i njegov tango sa proustaskom emigracijom, a sve omotano jeftinom slobodarskom i demokratskom demagogijom. Sto je Tudjman ocekivao kad se sastajao sa onima koji nastavljaju ustasku ideju, da ce se Milisevicevo ludilo preplasiti ili povuci?! Pa gdje je tom Tudjmanu bila pamet, zasto hrvatsku nacionalnu ideju nije nastavio na prolhecarskim osnovama?! Koje ipak nemaju takve repove. I zato smo tu gdje jesmo, u opljackanoj, opustosenoj zemlhi, koja ja najvise unistena iznutea i od onih koji se deklariraju najvecim Hrvatima.

VL
BA
bakulušić
21:40 11.03.2015.

Namjera onih koji su zamislili i ostvarili seriju "Crno-bijeli svijet" nije da prikažu glazbena dostignuća tzv. novog vala nego, naprosto, nostalgija za vremenima kada je "avangarda radničke klase drmala društvom i državom" a razmažena im djeca pred Zvečkom i Kavkazom prodavala zjake, vodila "učene" rasprave i pitali se tko je bolji, Johnny ili Bora Čorba. Hajde da se opet malo družimo, poručuju autori. Kao da im je danas gore i ružnije nego "zlatnih osamdesetih". A zapravo je skoro sve isto osim što nema Johnny-a i Čorbe.

VL
Avatar patkovic
patkovic
12:35 11.03.2015.

ono je bila idila utopije naspram danas

VL
GI
giglibigli
16:01 11.03.2015.

teško je gledljiva više se čini kao dokumentarni film o tom vremenu nego igrana tv serija, mada su neki glumci jako dobro odigrali svoje uloge

VL
TS
tranzicija svesti
15:15 11.03.2015.

Nije mi jasno kak je većinja ljudi ovdje spremna da se sa neopisivom lakoćom po..re na nešto što uopće ili djelomično ne razumije?...Radi se o igranoj a ne dokumentarističkoj formi i to što su neke stvari možda i naglašene je normalno u umjetničkoj formi...Nije mi jasno kako vam ne smeta romantističko prenaglašavanje ili izvrtanje historijskih činjenica iz perioda poslednjih 20-25 g?

VL
HP
hrvoje penava
12:52 11.03.2015.

ovom novinaru se na licu vidi da je bio partijac i da je pisao hvalospjeve jugoslaviji...tipični ripadnik krda koje se okreče....u osamdesetima je bilo toliko komunista u hrvatskoj a sad su svi desničari, ma daj

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.