Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Može li hrvatska državotvornost biti bilo što više od separatizma kao imperativa političke filozofije

Zato bi u reformi školstva moralo biti mjesta i za znanje i za spoznaju i za neprekinuti niz postavljanja pitanja koja će klincima svijet otkrivati u njegovoj mnogoznačnosti, istovremeno im pružajući mogućnost da u takvom svijetu svoje mjesto pronađu na sposobnosti sumnje, a ne na prinudi vjere.

Komentari 6

IL
ivan.lorkovic.zg
17:01 26.02.2019.

Ovaj autor priča kao vodenica a izlazi sve sama slama. Nemoj nas gnjaviti sa svojim pansrbstvom i panjugoslovenizmom. Nismo mi bolesni od štokholmskog sindroma i sve je jasno i nama vidljivo kao pod reflektorima u HNK. Hrvatski umjetnici dali su identitet jednom brdskom plemenu Crnogorcima -slikari, književnici i inžennjeri (Josip Slade). Sve što ima dobro sagrađeno na Cetinju projektirali su Hrvati (knjižnica, dvor,spomenik Njegošu....) U Beogradu sve vrihjedno od slika do građevina i kipova, slika tzv.kraljeva i carica , Hram sv. Save.grob neznanog junaka,Tesla......čak i konja Karađorđevićeg napravili su Hrvati. napravili su hrvati. A oteti nogometaši, pjevači, glumice 1945 prenosili su slavu beograda i srbije. A "profitirali" smo i mi 1918 ma dalje - pobijena politička i intelektualna elita, Radić...>Šuflaj....uvedeno batinanje koje je Sabor ukinuo još 1868 i štoš dalje...???? probaj silom ustaše-probaj milom Savka pa opet probaj silom - Tuđman i MI dragovoljci i za sada fertig.

VL
KB
kbr
16:33 26.02.2019.

nisam čitao članak, već samo naslov koji izgleda kao da je autor pronašao rječnik i onda nasumce prepisao desetak riječi koje su mu se svidjele (po zvučnosti, sumnjam da je znao sadržaj)

VL
Avatar anti_komunist
anti_komunist
18:12 26.02.2019.

cisto sumnjam da je autor ove skrabotine ti ikada u zivotu sanjao hrvatski san .......

VL
Avatar kenshi
kenshi
21:46 26.02.2019.

Ovaj Gerovac je koma, dno dna!

VL
KC
Kcro
20:38 26.02.2019.

Ljudi ne nasjedajte na ove jugofilske novinare. To su sve djeca komunizma.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
21:23 26.02.2019.

Separatizam je ak zgubiš, skončaš vu reštu il izganstvu....mi smo dobili i tu je priča zgotovljena. O separatizmu moreju povedat još jedino oni na traktorjima il oni kaj su drukali za njih !!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.