Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČ - DVIJE

Može li Gotovina biti uteg u Hini

12.09.2006.
u 16:35

Može li za izbor novog ravantelja Hine biti presudno je li potpisao peticiju za generala Gotovinu ili nije? Sudeći prema nekim kuloarskim pričama, jednoj od devet kandidata za ravnatelja Hine upravo je potpis na toj peticiji najteži uteg pri izboru. Ako je priča točna, izbor novog šefa Hine, nakon što aktualnom istekne i produljeni mandat u listopadu, uzburkat će duhove.

Lomit će se koplja oko toga je li u pitanju izbor po stručnim ili političkim referencama. Bude li potpis na peticiji za Gotovinu minus pri izboru, u sjenu će pasti činjenica da će prvi put u nedugoj povijesti Hine Upravno vijeće birati ravnatelja demokratski između devet kandiadat. Čak se za petoricu smatra da su izrazito kvalitetni, s dobrim programom, a svaki je po političkim sklonostima i svjetonazoru vrlo različit.

Novo Upravno vijeće imat će priliku pokazati bira li kandidate po stručnim, a ne po političkim mjerilima, kako je bilo dosad. Pred petoricom članova tog tijela bit će veliki ispiti iz elementarnog poštenja i političke nepristranosti. Hoće li Upravno vijeće, koje je i samo pri izboru bilo optuženo da je produljena ruka HDZ-a, potpasti pod totalitarnu histeriju, po kojoj nije dopušteno biti drukčiji od onoga što paše vladajućoj politici, ili će se izdignuti iznad toga?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije