Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karlovački kafići

Mozart se zatvara, a Croata opet otvara svoja vrata

croata
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
19.03.2014.
u 12:30

Croatu unajmila firma Ponovo 2014 Bernarda Ivanića za 11.050 kuna

Mozart će se uskoro zatvoriti, Croata ponovo otvoriti, restoran Kvaka se preuređuje, a kako će izgledati ŠRC Korana za vrijeme Dana piva - još nitko ne zna. Ovo je tek dio mnogobrojnih informacija i nagađanja o kultnim karlovačkim ugostiteljskim prostorima i manifestacijama koje su se tijekom poslijednjih dana pojavile u javnosti i potpuno opravdano postale glavne gradske priče.

Da se Mozart zatvara potvrdio nam je Tihomir Brckan.

Dužan čitavu godinu

–Točno je da izlazimo iz tog prostora i tu bi najbolje bilo prekinuti bilo kakvo komentiranje slučaja. Istina je da smo Grad više puta tražili da nam smanji najam prostora, no naišli smo na potpuno nerazumjevanje. Tvrde da smo sami izlicitirali taj iznos.

No, podatak što je u to vrijeme 90 posto Korza bilo puno, a danas, ne računajući prostore za otkup zlata, 90 posto je prazno za Grad očito ne znači ništa. Najbolje je više ništa ne raditi i otići odavde. U Hrvatskoj ni prijava DORH-u ne prolazi. Što onda tome možete dodati – rekao je ogorčeno Brckan.

Zbog odbijanja gradske administracije da smanji najam nedavno je zatvoren i drugi poznati gradski lokal Croata Sokol. No, u ovom slučaju priča ima sasvim drugačiji rasplet. Nakon što je tadašnji najmoprimac Ivan Grbiniček ispraznio prostor, gradska tvrtka Mladost raspisala je novi natječaj.

Nakon svega novi je najmoprimac ponudio još veću zakupninu u iznosu o 11.050 kuna. To je za 50 kuna više od prijašnje.–Nakon otvaranja ponuda odabrali smo najveću. Riječ je tvrtki Ponovo 2014 koja je zadovoljila sve uvjete iz natječaja i nema nikakvih dugovanja prema Gradu.

Potpisali smo ugovor i u roku od 30 dana objekt mora biti ponovno otvoren. Spor vezan uz bivšeg najmoprimca, koji je ostao dužan najamninu gotovo za cijelu prošlu godinu, nema veze s novom tvrtkom.

Postoje zapisnici kod preuzimanja gospodina Grbiničeka prostora Croate, ali i pri njegovoj predaji. Sve vezeno za taj proces rješavat će se nevezano uz novog najmoprimca – rekao je Tomilav Polić direktor Mladosti.

Carinik u ugostiteljstvu

Ponovo 2014. je jednostavni d.o.o. koji je otvoren uz temeljni kapital od svega deset kuna i u vlasništvu je Bernarda Ivanića, koji je osnivač i direktor duštva. Ivanić je javnosti poznati iz velikog sudskog slučaja u kojem je bio jedan od deset optuženih carinika.

No, gradske priče tvrde kako se iza te tvrtke zapravo krije opet Ivan Grbiniček koji je pravi vlasnik iste.

– Nema govora. Nemam nikakve veze s tom tvrtkom. Jedine moja veza s Croatom i Gradom bit će na sudu kad ćemo raspravljati o novcu koji sam uložio u obnovu tog prostora, a nije mi priznat, kao i o novcu koji sam izgubio pri pokušaju da uredim ugostiteljski objekt u pothodniku – rekao je Grbiniček.

Na natječaju za Dane piva bila je samo jedna ponuda i to tvrtke Fest. Ipak još do danas nije poznato koje su obaveze novog organizatora manifestacije i kakva je njena nova koncepcija.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:22 20.03.2014.

A što je ono bilo sa Čišom i kako je taj najam prošao?

KU
kum002
13:30 25.03.2014.

koji su to zabavljaci , tihomir od milja tica je do sada barem po pricama bio uspjesni direktor a po ovoj prici sada je izgleda izgubljen u prostoru i vremenu. sada samo i exkluziva za ticu i grbu a onii neka opovrgnu ali sa cinjenicama. kada grad raspisuje natječaj za prostore koji su u vlasništvu grada to za njih rade ili tvrtka inkasator ili u grbinom slucaju mladost procedura je slijedeca. na natjecaj se javljaju tvrtke koje moraju prikazati prvo izvadak iz sud registra ,opis djelatnosti , potvrdu iz porezne o dugu,ponudu u kojoj treba biti navedeno do kada ces urediti prostor i najvažnije ponuđenu cijenu po kvadratu,nakon toga grad donosi odluku dobiješ ključ urediš za onoliko dana koje si napisao u ponudi i potpisujes ugovor sa gradom na cijenu koju si ponudio u ponudi na natječaju. u ugovoru vam lijepo stoji da za bilo koja ulaganja morate ako želite povrat sredstava kroz najam dobiti odobrenje povjerenstva za poslovne prostore kojem se prilaže troškovnik radova pa ga oni odobre ili ne, šta ova dvojica nikada nisu napravila a sada se prave pametni. ugovor ste potpisali na 5 godina i to ste sve znali šta se tice cijene po kvadratu da ce biti takva kakva je. a lupetanje ovih gluposti o tome da na korzu nema nikoga osim otkupa zlata su totalne gluposti. vasa jedina propast je u tome sta niste navikli raditi pošteno i prijavljivati promet a to sada trebate jer je fiskalizacija i sada se tek vidi tko može raditi a tko samo glumi gazdu a to bi trebao pogotovo znati tica kojem je i žena propala odjednom i gle slucaja cim je linic uveo fiskalizaciju vise ducan na korzu ne radi a ostala je isto duzna gradu karlovcu za najam samo ona zna koliko. ali to je tako s obzirom da u karlovcu rade ljudi koji su neskolovani i koje se potkupi sa jednim cevapima. aj bok

KU
kum002
14:27 25.03.2014.

I sigurno je cista slucajnost da je firma koja je unajmila croatu na grbinoj adresi na baniji ali i to ce sigurno grba tuziti grad da mu isplati odstetu. Cudim se sta bernard nije iznajmio preko svoje firme koju imaa registriranu za ugostiteljstvo nego je otvarao novu . Decki decki imate srecu da su u gradu zaposleni tuljani pa to tako ide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije