Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promet

Motorni romobili i motorni bicikli ušli u kategoriju mopeda

'15.07.2011., Zadar - U patroli s ophodnjom prometne policije iz PU Zadarske zatecena su tri vozaca koja su prekoracila dozvoljenu brzinu u naselju od 50 km/h. Ipak, policajci su ih pustili s upozoren
'Filip Brala/PIXSELL'
22.08.2011.
u 11:00

Povećani su rasponi kazni za vozače koji koji voze pod utjecajem alkohola, a snaga vozila kojim smiju upravljati mladi vozači podignuta je sa 75 na 80 kW

ČAKOVEC - Naprave poput motornog romobila, motornog bicikla i sličnih vozila s dva ili tri kotača, koji na ravnoj cesti mogu postići brzinu do 30 kilometara na sat, svrstane su u kategoriju mopeda, pa u prometu smiju sudjelovati samo ako su registrirana i imaju važeću prometnu dozvolu i knjižicu vozila. Vozač koji upravlja mopedom mora imati vozačku dozvolu najmanje AM kategorije, u koju spadaju mopedi i motokultivatori, upozoravaju u PU međimurskoj na Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji je na snagu stupio u srpnju.

Policija poziva vlasnike vozila koja su se do 9. srpnja ubrajala u pješačka pomoćna sredstva da se jave prodavačima i nabave izjavu o homologaciji te da vozila potom i registriraju. Za sve dodatne informacije o registraciji mogu se obratiti bilo kojoj stanici za tehnički pregled. Uz ostalo, povećani su rasponi kazni za vozače koji voze pod utjecajem alkohola, a snaga vozila kojim smiju upravljati mladi vozači podignuta je sa 75 na 80 kW.

 

Ključne riječi

Komentara 1

US
U sridu
20:47 23.08.2011.

Hocete li vec jednom prestati maltretirati sirotinju i poceti kaznjavati majmune koji voze kao ludjaci po nasim cestama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije