Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENTUZIJAZAM

Motori jure po travnjaku i dvije njive, a od šume su nastale tribine

CROSS
Foto: Silvija Videk
1/3
12.09.2014.
u 12:28

Ove godine prvi put se vozi Otvoreno prvenstvo Zagorja na četiri staze

Predio u Bedekovčini, manje od dva kilometra udaljen od središta mjesta, nazvan Marof, mjesto je na kojem je niknula prava motocross staza, na kojoj voze zvučna imena iz Hrvatske i Slovenije.

Zahtjevna staza

Zahvaljujući i ovoj stazi u Krapinsko – zagorskoj županiji prvi put se vozi Otvoreno prvenstvo Zagorja. Naime, u Bedekovčini su tri moto kluba i dvije staze, a u suradnji s vozačima iz Šemnice i Lobora prvenstvo se vozi na sve četiri staze. Stazu “Marof” na svojem je zemljištu izgradio Vlado Groš.- Uvijek sam volio motore, ali se nikad nisam time posebno bavio, a kad mi je sin Vedran izrazio želju da bi vozio, napravio sam malu stazu za njega i prijatelje, jer su se ljudi, kad bi vozili po bregovima i puteljcima bunili zbog buke motora. Mislio sam, neka ‘brundaju’ na mojoj zemlji, tu neće nikome smetati. S vremenom je dolazilo sve više vozača pa sam stazi dodao još jednu njivu, pa travnjak, pa šumu za tribine i sad tu postoji još jedna njiva...- ispričao nam je Vlado Groš, koji je tako napravio stazu koju svi hvale.Vozači kažu da je tehnički poprilično zahtjevna što oni vole. Tu voze motocross sve klase, od juniora preko amatera, profesionalaca u svim kategorijama, do veterana, ali vozi se i quad te mopedcross. Kombinirajući staze po Zagorju voze se i utrke autocrossa i bagyja.

Udružile se udruge

Vlado Groš u Bedekovčini je osnovao i treću motociklističku udrugu – Udruga motorista Bedekovčine u kojoj su, osim Bedekovčana, i vozači iz Savskog Marofa, Zagreba, Zeline i drugih sredina. Na posljednjoj utrci na stazi Marof natjecala su se 54 vozača. Vlado Groš kaže da bi ih bilo i više da se termin nije poklopio s jednim u Sloveniji, pa slovenski vozači, osim četvorice, nisu mogli doći. A nakon kopanja bagerom i rukom korist koju danas od ove staze ima je – zadovoljstvo. Sada kojom kunom ili radom pomognu i bedekovčanski poduzetnici ili udruge. Ovo je i primjer dobre suradnje srodnih udruga, što kod nekih drugih nije slučaj, a s obzirom na činjenicu da za stazu stižu same pohvale, da je ambijent odličan kao i preglednost jer su u šumi napravljene tribine pa su svi gledatelji izvan staze, u Bedekovčini u stazi Marof vide i dobru turističku priču.

Ključne riječi

Komentara 2

HL
hlibit
12:39 12.09.2014.

...svaka cast...ajmo sponzori..di ste sad?

VL
vlado33
13:35 12.09.2014.

Iduće godine biti će još bolje, a već su poćele pripreme za navodnjavanje staze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije