Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija i sud u Zadru u akciji

Motociklistu bez dozvole 11, a pijanom vozaču auta 15 dana zatvora

kazna
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL/Ilustracija
04.09.2020.
u 09:34

U srijedu, 02. rujna u 23.00 sati  u Ulici Obala kralja Tomislava u Zadru, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo riječkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje

Jučer u 11.45 sati u Zagrebačkoj ulici u Zadru, došlo je do prometne nesreće u kojoj su sudjelovali motocikl i osobno vozilo. Do prometne nesreće je došlo na način da je 24-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje,upravljao motociklom bez registarskih oznaka te zbog neprilagođene brzine prednjim djelom motocikla udara u stražnji dio osobnog vozila zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak. 

​Ovom 24-godišnjaku je pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lakše tjelesne ozlijede nakon čega je priveden u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 11 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

U srijedu, 02. rujna u 20.50 sati  na raskrižju Zagrebačke ulice i Ulice akcije Maslenice u Zadru, policijski službenici Postaje prometne policije su prilikom kontrole prometa uočili osobno vozilo zadarskih registracijskih oznaka kako raskrižjem prolazi za vrijeme trajanja crvenog svijetla na semaforu. Nakon toga su policijski službenici upozoravali vozača svjetlosnim i zvučnim signalima da se zaustavi, na što se vozač oglušio te nastavio vožnju prema raskrižju za mjesto Crno, gdje je zaustavljen. Utvrđeno je kako je vozilom upravljao 53-godišnjak, pod utjecajem alkohola od 1.45 promila te je zbog počinjenih prekršaja priveden u službene prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199., čl. 59. i čl. 32. iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz Optužni prijedlog gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Zadru.

U srijedu, 02. rujna u 23.00 sati  u Ulici Obala kralja Tomislava u Zadru, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobno vozilo riječkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 33-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje nakon čega je priveden u službene prostorije policije. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanjazbog počinjenih prekršaja iz čl. 216. iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama uz Optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije