Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ERA ZA GRAD
Povratak na članak

Mostarci su izašli na birališta nakon 12 godina, nova pravila spriječila su preglasavanje

Odlučili su o sastavu Gradskog vijeća koje će izabrati gradonačelnika, a u fokusu je nadmetanje najjačih hrvatskih i bošnjačkih stranaka

Komentari 26

Avatar zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
zbog udbE HDZ i SDP Beskucnik
23:40 20.12.2020.

Mostarci su pokazali da nam politicari samo smetaju , zivili su bez gradske uprave i sta im se dogodilo, nista.

VL
PO
POBROZDS
04:33 21.12.2020.

35 vijecnika? lol Los Angeles skoro 4 miliona ljudi ima 15 vijećnika

VL
ZV
Zvjerko1
00:52 21.12.2020.

Gledam danas te izbore na TV-u. Nigdje gužve, ali kada treba krojiti sudbinu nama u Hrvatskoj onda se skupe kao muhe...

VL
Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
06:36 21.12.2020.

Jedino Komšić kao gradonačelnik može razriješiti nagomilane probleme.

VL
AV
Avimm
07:15 21.12.2020.

Zasto HDZej nije organizirao autobuse da i mi idemo u BiH glasovati kao sto oni dolaze u HR??????

VL
SI
sisavac
06:52 21.12.2020.

nismo muslimani trebali popustiti po pitanju mostara, jer oni ne popuštaju nigdje. imali smo priliku stisnuti ih na njihov način, tražiti jednaki pristup kao u npr. sarajevu. srba je recimo prije rata u mostaru bilo 20%. dal bi trebali imati i 20% u gradskoj skupštini? hrvati i muslimani bili su približno jednaki po broju stanovnika. srbi bi nama dali podršku, i eto mostara, smirenog, kulturnog, a ne neka kasaba, mahala. kakav je to način u demokraciji da se spriječi preglasavanje jedne političke grupe? ne zaboravimo da muslimani žele unitarnu bosnu, gdje bi na račun svoje relativne brojnosti imali veće šanse vladati. ajmo mi njima jednakom mjerom vratiti. srbi su ih se riješili, kroz rs, a mi?!

VL
DU
Deleted user
07:07 21.12.2020.

mostar je centar hrvata u bih...komsic je muslimanski politicar a da bi to potvrdio mora se svakodnevno dokazivati...

VL
NE
Neonacionalist
04:55 21.12.2020.

Mostar je najbolji primjer koliko je Bošnjacima zaista stalo do građanskog uređenja BIH jer to im ne odgovara u Mostaru gdje su ipak u manjini naspram Hrvata i tu su vrijedila posebna pravila kao nigdje drugdje u BIH kako bii im se osiguralo da ih Hrvati ne preglasaju , dakle tamo gdje su u manjini jedno a tamo gdje su u većini bi drugo i mislim ono koga oni tu zavaravaju kad su im namjere i ciljevi sasvim jasni , na razini Federacije BIH gdje ih je 4-5 puta više nego Hrvata e tu bi oni ukinuli i kantone /županije i sve kako bi kao uvjerljiva većina vladali . Dakle priče o nekakvoj građanskoj BIH nisu ništa drugo nego nastojanja Bošnjaka da uspostave unitarnu i centraliziranu BIH u kojoj će oni kao većina vladati tj. biti vladajuči narod kao valjda u dobra stara nikad prežaljena turska vremena kad si imao vladajuću i povlaštenu muslimansku kastu te podložnu kršćansku raju , odnosno njihov krajnji cilj je zapravo BIH kao nacionalna država Bošnjaka u kojoj će Hrvati i Srbi biti svedeni na nac. manjine pa im u tom pogledu smetaju i konstitutivni narodi kao tobože toga nema nigdje u Europi i sl. pa treba ukinuti tu zaostalu komunističku ostavštinu konstitutivnosti. A posebna mantra je ta kako će stvaranjem tzv. građanske a zapravo unitarne BiH se nešto bitno ekonomski promjeniti jer bošnjački politički lideri su u onim sredinama gdje od rata imaju potpunu vlast i nitko ih nije sputavao dokazali svoju sposobnost u tom pogledu a tako bi i na razini čitave BIH kad bi mogli.

VL
DU
Deleted user
07:11 21.12.2020.

muslimanska politika u bih je kao i srbbijanska politika u bivsoj tvorevini koja se raspala...a bih je isto bivsa tvorevina i nestat ce vrlo skoro...

VL
DU
Deleted user
02:38 21.12.2020.

Carina, Mazoljice, Brankovac, Luka, Zalik, Musala - to vam je bošnjačko. Sela s "one strane" :)) Ne može sve bit njihovo,mora nešto bit i naše?? Ili? Jedan dio od 160 tisuća protjeranih Hrvata središnje Bosne naselio se u Hercegovini,i promijenioio etničku sliku. Hrvati su nestali u Fojnici,Kreševu,Kraljevoj Sutjesci,Zenici - al zato su Bošnjaci postali debela manjina u Mostaru,Čapljini,Stocu,Livnu. Izgradilo se Šuškovo i Bobanovo. Tako ti je to.Što izgubiš na mostu - dobiješ na ćupriji.

VL
EH
enigmus-hr
00:15 21.12.2020.

Zašto grad nije ostao podijeljen? Zašto je međunarodna zajednica na silu spojila grad?

VL
DU
Deleted user
02:28 21.12.2020.

80% grada i 90% ekonomskog života kontroliraju Hrvati.Mostar je bio i uvijek će bit hrvatski grad. Stadion,bolnica,gradska knjižnica,katedrala,sveučilišni kampus,hotel Ero,90% stambenih jedinica,Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača,zračna luka,Soko,Aluminiji,novi autobusni kolodvor- sve,sve je naše.Na "onoj strani" nema poštene zgrade.To je pojas kuća i ćuprija stiješnjen na 300 m širine, između Neretve i planine Velež. Hrvata danas ima barem 20% više. Ova brojka od 100 tisuća žitelji je netočna.Mostar ima oko 80 tisuća stanovnika, od toga i 4 tisuće Srba. Obnovili smo im Sabornu crkvu svete Trojice (koju smo na našu sramotu minirali 92.),osjećaju se dobro u gradu,vraćaju se. HDZ-e Mostarom vlada 8 godina,i vlada loše.Uništili su neuništivo - Aluminij. Dok je bio Mijo Brajković Aluminiji je u svakom trenutku imao 100 milijuna dolara viška- za sve i svakog pomoć u Hercegovini. Izvozio je za Audi,Mercedes.. Aluminiji su ugasili zajedno naš i njihovi lopovi kroz nemoguću cijenu električne energije. Iako samo u Mostaru leži na Neretvi i ima 6 hidrocentrala.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
00:34 21.12.2020.

Bosnjaci ce preglasat opet Hrvate. Kako sam slusao mnogi se prijavili na istocnoj strani i glasaju za Bakirovce. Hrvati su izgubili mnoge gradove i protjerani iz BIH tako da ce tesko zadrzat Mostar..Taj Inzko je na strani Bosnjaka,on treba daa ode sto prije.Jednostavno Hrvatin nema ko pomoc od zapada nista.Rusima se treba obratit da pomognu.Sigurno hoce inace sljedeci petnest dvadeset god nece bit Hrvata u Bih dvista tisuca.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.