Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
regija u plamenu!

Mostar obavijen gustim oblakom dima, građani u panici

mostar
Stojan Lasić
26.08.2012.
u 11:25

Izvanredno stanje proglašeno je u Čačku gdje je sve sinoć bilo spremno za evakuaciju do koje ipak nije trebalo doći. Požar gasi 600 osoba

Regija gori! Pune ruke posla vatrogasci imaju i u susjednim državama, Srbiji i BiH. Napeto je bilo u Čačku gdje je sve bilo spremno za evakuaciju. Požar na padinama Suvobora gasi oko 600 ljudi, a noćas niti jedna kuća nije zahvaćena plamenom. Mještani, vojska, policija, svi su bili u pripravnosti i borili se s vatrenom stihijom, javlja b92.

Zapovjednik Kriznog štaba za izvanredne situacije i gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić rekao je da su građani bili u blizini svojih kuća, gdje im je štab dopremio hranu i vodu.

Na padine Suvobora danas će stići i ruski avion "Berijev 200" kako bi pomogao u gašenju požara.

Panika u Mostaru

Ovo može ugasiti samo kiša. Počne li padat večeras, uzet ćemo bubnjeve i slavit cijelu noć - govori nam ironično jedan mostarski vatrogasac. Jutros se Mostar probudio obavijen debelim oblakom dima. - Strujanje zraka je spustilo dim u mostarsku kotlinu. Nema novih požara, ljudi su stalno na terenu, ali se bezuspješno bore protiv vatrene stihije - ističe nam dežurni operater u Vatrogasnoj postrojbi Mostar. I dalje su sve raspoložive snage smještene sjeverno od Mostara gdje se i dalje vatrogasci bore protiv požara na lokalitetu Rujište. Primjetna je uznemirenost građana zbog oblaka dima koji je okružio grad, a koji je toliko gust da se iz centra grada ne vide okolna brda.

Helikopter Oružanih snaga BiH od jutros gasi požar na području Boračkog jezera kod Konjica, a nastoji se spriječiti širenje vatrene stihije prema požarištima na Rujištu.

Zapovjednik Vatrogasne jedinice Konjic Zdravko Knežević rekao je da helikopter odlično obavlja posao, iako ima otežanu vidljivost, jer se nad Boračkim jezerom spustio gust dim.

On je dodao da bi helikopter, koji nosi 2.500 litara vode, trebao biti angažiran i u poslijepodnevnim satima, ako za to bude potrebe.

Još uvijek se čeka dolazak ruskog helikoptera koji će biti razmješten na gašenje požara na lokalitetu Mostara i Konjica.

Ključne riječi

Komentara 12

BO
boston
11:51 26.08.2012.

Jadan Balkan, jadni ljudi. Ali i u ovoj nesreci, mnogi su sretni, jer nema veze sto mi krov gori, samo da susjedu/komsiji izgori do temelja. Takvi smo mi, garant....

SE
Sejo
13:09 26.08.2012.

Pa vaznije je da politicari kupe nove luksuzne automobile nago da se kupe kanaberi i helikopteri za gasenje pozara. A sta ce tek biti ako stvarno naprave te hidroelektrane Cacic i Dodik pa citava Hercegovima ostane bez vode i jos susnija,onda ce pozari biti jos cesci a Hercegovina ce se pretvoriti u Saharu a onda nece biti zivota ni zajednu naciju ni vjeru.I to sve zbog politicara.1% njih unisti citav narod

SP
spaszadrzavu
14:18 26.08.2012.

Pa sve izgorjele povrsine u hrvatskoj i bih odmah zabetonirat, mega shopping centre otvorit,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije