Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
približavaju se lokalni izbori

Most i Škorina stranka niječu podršku Vanđeliću, on kaže da su za njega svi osim SDP-a i Bandića

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
01.02.2021.
u 12:45

Most ima kandidata i on je zbog inicijative oko HGK lider oporbe, tvrdi Nikola Grmoja

Damir Vanđelić, šef fonda za obnovu katastrofalnim potresima pogođenih krajeva, ovih je dana iz “ne” u “možda” promijenio svoj odgovor na pitanje hoće li se kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika uz potporu HDZ-a. Na temelju ovakvog zaokreta, mediji su zaključili da je Vanđelić korak bliže kandidaturi, no on je u intervjuu za nedjeljni Večernji list rekao kako je riječ o “malom nesporazumu”.

Prijedlog niza stranaka

– Ako vas stalno pitaju jedno te isto i vi uvijek isto odgovorite, osjećao sam to neprikladnim. Rekao sam da ću reći za deset dana, i to zbog dogovora s onima koji su me predlagali, a to nije bila samo jedna stranka nego niz stranaka koje su me spremne podržati. Rekao sam im: Dajte mi vremena, u principu odgovor je ne, ali dajte mi da vidim može li uopće nekako postati da. Dakle, i dalje je odgovor bio ne – rekao je Vanđelić. Na pitanje koje su stranke htjele stati iza njega, odgovorio je kako bi to bili “gotovo svi osim SDP-a i Milana Bandića”, a vjeruje da bi ga kao kandidata za gradonačelnika podržali i Most i Domovinski pokret.

U Vanđeliću bliskom krugu pojašnjavaju kako su mu se, nakon što je objavljeno da bi mogao biti kandidat uz potporu HDZ-a, javili i neki ljudi iz tih stranaka, ali i mnogi izvan politike koji su mu nudili podršku. Je li im Vanđelić ranije spominjao kako želi biti kandidat ovakve široke koalicije i je li to bio uvjet da prihvati i njihovu podršku pokušali smo doznati i u HDZ-u, no odgovor nismo dobili. Jednako “zakopčani” u stranci su zasad i oko tumačenja Vanđelićeve poruke “svi osim SDP-a i Bandića”, odnosno oko pitanja je li se razgovaralo o odnosu s dosadašnjim partnerom nakon lokalnih izbora.

U Mostu i Domovinskom pokretu niječu pak da su razmišljali o podršci Vanđeliću.

– Most ima svog kandidata za gradonačelnika Zagreba, koji se inicijativom ukidanja članarine u Hrvatskoj gospodarskoj komori sada nametnuo i kao lider opozicije. Nikada nismo razmišljali da na izbore u Zagrebu iziđemo s bilo kojoj strankom, a pogotovo ne s HDZ-om – kazao nam je potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja. Iz Domovinskog pokreta poručuju pak kako ne žele komentirati medijske špekulacije.

Šanse za osvajanje Zagreba

– Kad bi se pojavio kandidat za kojeg bismo procijenili da bi radio u interesu građana Zagreba, Domovinski pokret bi ispred svojih interesa stavio interese građana Zagreba. Uz dužno poštovanje, zasad takvog kandidata ne vidimo – otpisali su nam iz Domovinskog pokreta na pitanje jesu li ikada razmišljali ili pregovarali o podršci Vanđelićevoj kandidaturi.

Podsjetimo, ambicije da se uključi u utrku za zagrebačkog gradonačelnika već je javno obznanio predsjednik te stranke Miroslav Škoro, no istodobno je pokazao i ideju o zajedničkom izbornom nastupu stranaka desno od centra, prozivajući pritom Most da su, preuranjenim isticanjem Troskotove kandidature, podebljali šanse aktualnog gradonačelnika Milana Bandića da osvoji još jedan mandat.

I u jednoj i u drugoj stranci tumače, međutim, da Vanđelić o njihovoj potencijalnoj podršci govori zato što je svjestan da bez njih nema nikakve šanse osvojiti Zagreb.

Komentara 14

Avatar kokobil
kokobil
15:25 01.02.2021.

Radio u Plivi. Svjetska kompanija pretvorena u prčvarnicu.Bio direktor Tvornice duhana Zagreb.Znamo kako je to završilo.Preselio se u Tvornicu duhana Rovinj.Ista prodana i pred zatvaranjem pogona.Ponosni predsjednik nadzornog odbora INE već 5 godina.Tvrtke koja zatvara rafinerije i hrvatsku naftu transportiraa na obradu u Mađarsku.Pametnom dosta!

NE
neboiznadzagreba2
13:15 01.02.2021.

Vanđelića najsvesrdnije podržava Milan Bandić.

Avatar southman
southman
14:05 01.02.2021.

Grmoja se nada da će Zagreb zarasti u troskot. Pa Zg je već u tom stadiju cijelo desetljeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije