Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rusija

Moskva: Usred bijela dana ubijen pukovnik Budanov

budanov (1)
Foto: AFP/PIXSELL
1/4
10.06.2011.
u 15:16

Jurij Budanov, bivši ruski časnik, bio je simbol zločina koje su Rusi napravili u Čečeniji

Bivši časnik ruske vojske Jurij Budanov ubijen je u petak oko 12 sati u središtu je Moskve. Još se uvijek ne znaju pojedinosti ubojstva. Prema jednom opisu događaja, ubojica mu je prišao i ubio ga iz pištolja s prigušivačem, a prema drugoj verziji ubijen je u autu koji je propucan sa šest hitaca. Ruski mediji ističu da je ubojstvo djelo profesionalca, a pukovnik je sigurno bio praćen dulje vrijeme.

Jurij Budanov, bivši ruski časnik, bio je simbol zločina koje su Rusi napravili u Čečeniji. Bio je zapovjednik tenkovske brigade i sudionik najkrvavijih bitaka u Čečeniji. U ožujku 2000. godine oteo je 18-godišnju Čečenku i najvjerojatnije je silovao i ubio. U Moskvi je tri godine kasnije bio osuđen na 10 godina zatvora, ali je izašao prijevremeno 2009. Moguće je da je ubijen iz osvete za zločine koje je počinio, tvrdi moskovski dopisnik poljskog dnevnika "Gazeta wyborcza“.

Novinar je istaknuo da i sadašnji čečenski predsjednik Ramzan Kadirov nije skrivao da mrzi Budanova i htio se s njim obračunati ako prije vremena izađe iz zatvora. O smaknutom ruskom časniku pisala je i neovisna novinarka Ana Politkovskaja koja je ubijena na ulazu u svoju zgradu 2006. godine.

Komentara 39

OB
-obrisani-
15:33 10.06.2011.

vecna mu slava i pomen...amin....

DO
downunder
15:42 10.06.2011.

Kako on nije zavrsio u Haagu?

OB
-obrisani-
15:51 10.06.2011.

aj svi sad u svoju dzamahiriju....talibani u talibaniju...ceceni u ceceniju...a vi bosnjaci mrs tamo gde vam je mesto pa se tamo raznosite dinamitom i dekatpirajte se i koljite medju sobom....fuj.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije