Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOSKVA PROSVJEDUJE

Rusi žestoko reagirali na izjave ministra Grlića Radmana: 'Ovo neodgovorno ponašanje razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa'

Gordan Grlić Radman susreo se s ministrom vanjskih i međunarodnih poslova Republike Austrije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
28.03.2022.
u 18:21

Rusija prosvjeduje i smatra neprihvatljivim i to što je Grlić Radman izabranu rusku vlast nazvao "režimom" i javno poželio da ne ostane još dugo na vlasti

Rusija je uputila snažan prosvjed Hrvatskoj zbog 'uvredljivih i neutemeljenih optužbi' ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana o ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kojeg je nazvao ratnim zločincem, priopćilo je rusko veleposlanstvo u Zagrebu. 

"Uvredljivi jezik i neutemeljene optužbe na račun predsjednika Ruske Federacije apsolutno su neprihvatljive", kaže se u priopćenju.

Rusija prosvjeduje i smatra neprihvatljivim i to što je Grlić Radman izabranu rusku vlast nazvao "režimom" i javno poželio da ne ostane još dugo na vlasti. 

"Imajući to u vidu, ruska strana je izrazila snažan prosvjed Zagrebu. Ovakvo neodgovorno ponašanje predstavnika hrvatskog rukovodstva razara tkivo bilateralnih rusko-hrvatskih odnosa koji ove godine obilježavaju 30 godina", kaže se u ruskom priopćenju. 

U njemu se službeni Zagreb poziva da se suzdrži od izazivanja negativnih posljedica za međudržavne odnose Rusije i Hrvatske.

"Također smatramo potrebnim pridržavati se općeprihvaćenih pravila međunarodne komunikacije i diplomatskog bontona", kažu u veleposlanstvu. 

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman prošle je srijede u emisiji "A sada vlada" Hrvatskog radija izjavio da je Vladimir Putin počinitelj ratnih zločina i ponadao se da "ruski autokratski režim" neće biti duga vijeka. 

VIDEO Teške borbe kod Mariupolja. Ruske trupe pokušavaju doći do Kijeva

Ključne riječi

Komentara 218

DU
Deleted user
08:26 29.03.2022.

Rusima bi bilo bolje da šute jer ono što rade kod svojih susjeda je zločin nad jednim narodom

FR
Franko777
09:08 29.03.2022.

Ma sve zemlje trebaju tako reagirati i prekinuti diplomatske odnose s Rusijom dok monstruma ne skinu s vlasti!

DU
Deleted user
00:53 29.03.2022.

A što oni misle, da će nakon sveg razaranja i katastrofe sve biti "business as usual"? Ako bude, onda bilo tko u budućnosti može napasti bilo koga bez posljedica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije