Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AZIL U RUSIJI

Moskva nema namjeru izručiti Miloševićevu suprugu i sina

Mira Marković
Večernji list
20.01.2012.
u 16:21

Državna tužiteljica Srbije vjeruje da je tajnim dogovorom članovima obitelji Slobodana Miloševića u Rusiji osigurana sigurnost i trajan boravak

Mirjana Marković i Marko Milošević trajno su zbrinuti u Rusiji koja ih nema razloga izručiti Srbiji, smatra državna tužiteljica Srbije Zagorka Dolovac. Prema pisanju Dnevnog avaza, Dolovac je po nedavnom povratku iz Moskve izjavila da je ''stekla dojam kako je Rusija donijela konačnu odluku da pruži utočište Miloševićevoj obitelji'' što je, prema njenim riječima, dogovoreno nakon 5. listopada 2000. godine, odnosno kada je spriječeno krvoproliće u Srbiji i kada se Slobodan Milošević povukao s vlasti. Državna tužiteljica nije precizirala tko je postigao takav dogovor pa se nameće pitanje je li u sklapanju takve pogodbe ulogu imala i tadašnja nova vlast u Srbiji.

Njezine navode odbacio je jedan od vođa Demokratske opozicije Srbije i kasniji predsjednik srbijanske Vlade Zoran Živković, dok prijatelj obitelji Milošević Dragan Hadži Živković tvrdi suprotno. 

– Naravno da je postojao dogovor. Pa tko im je mogao pružiti zaštitu osim ruske vlasti? A taj je dogovor izvršio netko tko je obećao predsjedniku Miloševiću da će mu štititi obitelj – precizirao je Živković.

Mirjana Marković i Marko Milošević u Srbiji su optuženi za krijumčarenje cigareta te nelegalnu dodjelu stanova. Mirjana nosi titulu počasne profesorice na sveučilištu Lomonosov u Moskvi, a Marko posjeduje tvrtke u Kazahstanu i na jugu Sibira. U Rusiji imaju azil i rijetko se pojavljuju u javnosti.

Komentara 6

SI
singidunum
22:32 20.01.2012.

Da, Mirjana Marković je na crvenoj interpelovoj poternici jer je uticala na Baneta Ivkovića da ovaj utiče na Cicu Knežević da se dodeli jednosoban stan nekoj socijalno nezbrinutoj ženi. Naravno ni Ivkovića ni Knežević ne odgovaraju ni zašta. Dana Draškovićć i njena crnogorska bratija je razvukla stotine opštinskih stanova i lokala ali se i dalje ganja samo Mira Marković.

OB
-obrisani-
10:03 21.01.2012.

mirin miljenik željko mitrović i dalje je srpski tajkun njen miljenik je i miodrag kostić zvani šećerko....tajkun i još mnogi drugi koji su do juče bili ...prvi muzičar a drugi dimnjačar a danas su najbogatiji srbi vrati se miro...nisi najgora....

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
11:47 22.01.2012.

Vidim da i Srbijanci imaju \"svoju\" stranicu na VL.........Pa mi smo zbilja zreli za EU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije