Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špijunaža?

Moskva istjerala poljske diplomate

Sergej Lavrov
Foto: Reuters (Ilustracija)
17.11.2014.
u 11:04

Prije toga Varšava je istjerala ruske diplomate, a ovo je reakcija

Rusija je protjerala brojne poljske diplomate optuživši ih da provode aktivnosti koje su " nespojive s njihovim statusom", ali i kao odgovor na istjerivanje ruskih diplomata od strane Varšave, rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, a prenosi portal France 24.

""Poljske vlasti su doista poduzele takve neprijateljske i posve neutemeljene postupke. Ruska strane poduzela je primjerene mjere pa je znatan broj poljskih diplomata već napustio teritorij Rusije zbog aktivnosti koje su neuskladive s našima", rekao je Lavrov riječnikom koji se u diplomatskom jeziku odnosi na špijunažu. Odluku nije detaljnije pojasnio.

>> Ruske ratne igre pokazuju zašto treba biti u NATO-u

Komentara 31

TA
takitako
11:20 17.11.2014.

nitko ne mrzi ruse kao sto to rade poljaci

PL
plotto
13:36 17.11.2014.

Poljski predsjednik i pola parlamentarnog vrha,koji su poginuli u zrakoplovnoj nesreći,išli su u Rusiju da poprave odnose i pojačaju suradnju sa Rusijom na obostranom interesu.Ta nesreća nije nikad do kraja razjašnjena jer teško da bi Rusi imali interes za takav čin,kad je nova garnitura koja je došla poslije,potpuno pod kontrolom USA i radi isključivo na pogoršanju odnosa sa Rusijom i daljem zaoštravanju.

KO
kojesta
14:39 17.11.2014.

nakon ukrajinske ratne retorike, kao napr. najnovija od poroscenka koji je spreman na "totalni rat" protiv rusije, do sada je takvu retoriku podupirala i poljska vlada, a zna se tko je vojno prisutan u toj zemlji. zastu tu nema takvihih vijesti, zar nisu vazne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije