Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jasna poruka
Povratak na članak

Moscovici kaže da neovisna Katalonija neće biti članica EU

Bivši socijalistički ministar je odnose Madrida i Barcelone nazvao "bolnim problemom" koji trebaju riješiti Španjolci.

Komentari 6

Avatar Floyd1
Floyd1
20:24 06.10.2017.

Sta ima ova predstavnik "izabranog naroda" mleti o tim stvarima?

VL
KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
02:23 06.10.2017.

Birokratima treba biti jasno da narod odlučuje o sudbini država a ne birokrati koji imaju namjeru uvijek da manipuliraju sa narodom koji drže za svoje robove da bi oni proživjeli na grbači naroda. Kataloncima ce odlučiti o svojoj sudbini a nikakav zakon koji je sastavljen od Monarhije i Španjolskih birokrata . Kako uvijek vidimo da nam se nameću neki divlji Zakoni i ugovori koji nastaju po odluci velikih sila koje prijete po svijetu sa svojom vojskom poput NATO koji djeluje po volji Američke Vanjske Politike. EU ce naskoro se uvjeriti da je narod taj koji postavlja i Rusi rezime a ne gospođa koja dosad manipulira sa manjim državama radi svojih interesa. Katalonija je izabrala pravi put bez EU jer u EU vlada birokracija i proba iskorijeniti narodnu tradiciju i Kulturne važnosti njihovog poretka koji gaji ljubav prema svojoj domovini dok u EU se to sve treba zaboraviti a i najvažnije da taj narod nebi vise odlučivao o svojoj sudbini ko kako vidimo u Španjolskoj koja drži Katalonce drugog razreda koji nema pravo na svoju samostalnost jer za Španjolce i njihove monarhije je zakon važniji jer je postavljen od španjolske monarhije koja vodi imperijalnu politiku da vlada sa narodom koji gusla za njihove potrebe. Hrvatska ce imati pouku od Katalonije u tome da Katalonija neskladu u gustu maglu ko Hrvatska u vezi EU a isto tako ce se kajati da nije poslušala rijeci Dr.Franje Tudjmana da se neide u EU dok se nevidi politika EU da nebi Hrvatska bila tudja slugabez zadnje rijeci o H

VL
AA
aabbcc
09:43 06.10.2017.

Naravno da nece , zasto su glasali vec da se oslobode nameta EU i Spanije.

VL
ŠO
šolman
10:22 06.10.2017.

Katalonija nije regija nego nacija s vlastitim jezikom, povijescu, znaci sve sto Istra nije. Istrijanstvo je kombinacija prerusenog jugoslavenstva kojemu je mrzak hrvatski drzavni okvir (nositelji kojeg su jugoslavenski naseljenici u Istru, tj. Srbi Bosanci Crnogorci i jugoslavizirani hrvatski doseljenici) i lokalnog talijanastva kojemu se priklonio dio Hrvata koji su se ocito talijanizirali. No istrijanstvo nema povijest dalju od 1945. To ljudima treba objasniti pa ce utjecaj Istrijana opasti. Odcjepljenje Istre je besmislica. A ako bas hoce nek idu, usuprot volji svojih velikana od Dobrile i Spincica pa da Nazora i Milanovica.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.