Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasna riba

Morski pas doplivao do obale, turisti u panici bježali iz mora na popularnoj plaži

morski pas
Foto: Screenshot Twitter
03.08.2018.
u 11:10

Policija je odmah zatvorila plažu za kupače, a na kraju su ga sami izvukli iz vode

Turisti na plaži u popularnom španjolskom ljetovalištu na otoku Mallorca u panici su bježali iz mora kada je u plićak doplivao morski pas.

Na plaži su u tom trenutku bile stotine ljudi, a odrasli su izvlačili djecu iz mora bježeći od opasne ribe.

Morski pas dužine od oko tri metra, a za kojeg se sumnja da je riječ o plavom morskom psu doplivao je do pješčane plaže Cala Domingos koja se nalazi na istočnoj obali poznatog otoka.

Policija je odmah zatvorila plažu za kupače, a na kraju su ga sami izvukli iz vode.

Lokalna spasilačka organizacija kasnije je objavila na Twitteru da se boje za budućnost životinje s obzirom na to da su ga policajci i spasioci izvukli iz mora.

Iako su ga planirali vratiti u more, policija i dva biologa kazala su kako je morski pas bio dezorijentiran te da je na kraju uginuo.

Aktivisti skupina za zaštitu životinja sada zahtijevaju da se otkrije razlog zbog kojega je riba uginula.

Scena se dogodila u 15 sati, a kupanje na toj plaži bilo je zabranjeno ostatak dana.

Inače, plavi morski psi hrane se malim ribama i lignjama i uobičajeni su u Sredozemnom moru, no žive u dubokim i hladnim predjelima te ih je neobično vidjeti blizu obale.

Ključne riječi

Komentara 9

KA
kažemja
12:15 03.08.2018.

Morski pas u moru ? Stvarno neobična pojava . More nije prirodno ljudsko okruženje , mi smo uljezi koji misle da su vlasnici svega na Zemlji. Morski psi žive svoj život tamo gdje i pripadaju , ne idu iz vodee i ne napadaju ljude po ulicama i parkovima . Kako se odnosimo prema prirodi tako nam i vraća i to sa kamatama.I od kuda pravo ovim budalama da nedužnim životinjama oduzmu život ? Zašto su ga uopće izvlačili ? Sad se pitaju zašto je uginuo ?

DA
dado56
11:21 03.08.2018.

Platit cemo nas odnos prema moru kad tad ...

LA
lalaii
13:03 03.08.2018.

Tamo gdje covjek dirne tu vise nema zivota..jadna zivotinja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije