Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aktualno pitanje

MORH radi na konceptu kraće osnovne vojne obuke: 'Traži se najbolje moguće rješenje'

Povodom obilježavanja Dana istarske županije Andrej Plenković posjetio   Pazin
Foto: Luka Batelic /PIXSELL
1/3
17.01.2024.
u 13:57

Državi tajnik Zdravko Jakop rekao je da će novac za tu svrhu biti osiguran te da su i u ovoj godini određena sredstva predviđena za obuku

Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je u srijedu da radi na konceptu kraće osnovne vojne obuke, a državni tajnik Zdravko Jakop izjavio je u Saboru da će model biti poznat u što skorijem roku. Iz MORH-a poručuju i da se navodi u današnjem Jutarnjem listu odnose na autorovu analizu i nemaju veze s konceptom na kojem Ministarstvo obrane radi. 

Jutarnji list objavio je da je ministar obrane Ivan Anušić dobio zadatak da uvede mjesec dana obvezne vojne obuke nakon srednje škole, u kojoj bi svi prošli obuku prve pomoći, rukovanja oružjem, nuklearne i kemijske zaštite. 

Državni tajnik Zdravko Jakop izjavio je u Hrvatskome saboru, nakon sjednice Odbora za obranu, da je obuka uvijek bila tema u Ministarstvu i Oružanima snagama te da će model obuke biti poznat u što skorijem roku i odgovoriti na sigurnosne zahtjeve Hrvatske i organizacija u kojima sudjeluju Oružane snage, tj. MORH i Republika Hrvatska.

Treba li Hrvatska vratiti služenje vojnog roka?

Ako imate obučenijeg vojnika, dočasnika i časnika, onda ste spremniji, kazao je.

"MORH je uvijek tražio najbolja moguća rješenja tako da i sada traži najbolje moguće rješenje. To je aktualno pitanje i vidjet ćemo s kojim ćemo rješenjem izaći", rekao je Jakop.

VEZANI ČLANCI:

Sve su opcije otvorene i probat ćemo naći nabolje moguće rješenje, dodao je državni tajnik istaknuvši da u Oružanim snagama ima dovoljno ljudi koji će provoditi obuku. "MORH i Oružane snage su u skladu sa zakonom i Ustavom uvijek spremne odgovoriti zadaćama", naveo je.

Jakop je rekao da će novac za tu svrhu biti osiguran te da su i u ovoj godini određena sredstva predviđena za obuku.

VIDEO Plenković odbacio vraćanje starog vojnog roka, ali naveo moguću opciju: 'Zašto ne?'

Komentara 9

VO
volimnju
21:50 17.01.2024.

kad ću vidjeti da djeca političara, tajkuna i tzv. uglednih obitelji odu u vojsku ili rat. onda možda ja pustim svoju djecu

SB
Slavenski_brat
21:07 17.01.2024.

Samo aktivna vojna rezerva i dnevnica od 50 eura spasavaju stvar

DU
Deleted user
20:07 17.01.2024.

kad bi mi morh platio milion eura ja bi im izneo plan kako da osposobe gradjane hrvatske za ratna dogadjanja. politicari koje imamo neznaju i nemogu doci sa dobrim planom ali doci ce sa planom koji ce potrositi novce bez ikakvog ucinka kao isve do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije