Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGOROČNA PROJEKCIJA

MORH objavio Nacrt prijedloga Dugoročnog plana razvoja Oružnih snaga

vojnik
Hrvoje Jelavić/Pixsell
24.09.2014.
u 17:45

Planom se utvrđuje dugoročna projekcija razvoja potrebnih vojnih sposobnosti i definiraju resursi za njihovu realizaciju

Ministarstvo obrane danas je objavilo Nacrt prijedloga Dugoročnog plana razvoja Oružnih snaga RH 2015.- 2024. te pozvalo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga.

Dugoročni plan razvoja razrađuje sposobnosti koje će Oružane snage razvijati i održavati u sljedećem desetogodišnjem razdoblju te financijske okvire i dinamiku njihova punog dostizanja. Planom se utvrđuje dugoročna projekcija razvoja potrebnih vojnih sposobnosti i definiraju resursi za njihovu realizaciju, priopćili su iz MORH-a.

"Dokument sadrži viziju i detaljnu razradu načina na koji će se izgrađivati moderne i učinkovite Oružane snage koje će biti primjerene izazovima predstojećeg dugoročnog razdoblja, odnosno snage koje će biti respektabilne u pogledu izvršavanja svoje temeljne ustavne uloge, ali koje će svojom spremnošću, obučenošću i opremljenošću biti u mogućnosti i dalje sudjelovati u zajedničkim operacijama sa saveznicima te biti na raspolaganju civilnoj zajednici u kriznim situacijama", navodi se u priopćenju.

Dokument možete pročitati ovdje:

 

>> Vlada može i mora obećati modernizaciju Oružanih snaga RH

>> Generalova analiza: Hrvatska je vojska u gorem stanju nego '95.

Komentara 5

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
19:59 24.09.2014.

jel to dejan jović sastavljo strategiju Hrvatskih oružahih snaga?hahahhahahaha...koji smo mi racku od narooda!

HA
Harrawath
19:21 24.09.2014.

citajuci nacrt hrvatska ne ce biti spremna niti sebe sama obraniti. zadrzati 48 tenkova je presmijesno dok druge drzave NATO saveza povecavaju svoje kapacitete. migovi ce uskoro u staro zeljezo a oni zele modernizirati ruske rakete R- 60MK. Pise 2016e 2016 ce se donjeti odluka hoce li se zadrzati borbeno zrakoplovstvo ali sve vuce da ce su ukinuti. Poljaci naprimjer krecu u potpunu modernizaciju svojih OS ali uvjet im je da se i F16, F35, borbeni zrakomlati grade u Poljskoj. Da mi barem imamo takve politicare a ne ovaj kokosinjac i kuhanu pilecu nogicu.

HA
Harrawath
19:36 24.09.2014.

Republika Hrvatska razmatra obranu od oružane agresije u okvirima članka 5. Sjevernoatlantskog ugovora. U obrani suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Republika Hrvatska upotrijebit će sve raspoložive snage i resurse, uključujući narastanje vlastitih Oružanih snaga i prihvaćanje savezničkih snaga do potrebne razine. U obrani saveznika, Oružane snage sudjelovat će, u prvom redu sa sposobnostima koje se razvijaju u okvirima NATO obrambenog planiranja, ali i drugim raspoloživim snagama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije