Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imaš ideju?

More nije smetlište i Psi izviđači među najboljim idejama u Istri

imaš ideju
Vesna Brnabić
14.05.2011.
u 13:33

Pobjednici će biti predstavljeni u Puli na velikom Festivalu ideja. Nagrađene su po tri ideje na nacionalnoj i na lokalnoj razini.

Danas je u Puli Udruga Ladonja svečano proglasila pobjedničke ideje na natječaju "Imaš ideju" kojeg ova udruga provodi već tri mjeseca. Nagrade su podijeljene za tri najbolje lokalne i tri najbolje nacionalne ideje, a  za koje je glasovalo čak 11588 građana. Najbolje ideje birale su se izmeđuz više od stotinu poslanih prijedloga, a sve će ideje biti predstavljene u lipnju u Puli velikim Festivalom ideja. 

Po 9000 kuna uručeno je autorima tri lokalne ideje;  "Potok znanja" udruge za promicanje kreativnosti i stvaralaštva, "More nije smetlište " ideja koja dolazi iz Rovinja a odnosi se na održavanje čistog podmorja što čine pronioci, te fažanska ideja "Psi izviđači" koja razrađuje mogućnost terapije autistične djece uz pomoć pasa.

 Po 15.000 kuna uručeno je autorima za tri ideje na nacionalnoj razini. Nagradu su dobile internetska razmjena školskih udžbenika koju je predložila riječka udruga "Dijalog ", potom ideja besplatnog prijevoza putnika u gradskom prijevozu i ideja "Zeleni automobil" inovatora koji predlaže upotrebu elektromobila.

Održan je i okrugli stol na temu inovativnosti i kreativnosti.

Poznata odvjetnica Vesna Alaburić rekla je da ako se pravnici drže zakona ko pijan plota onda nema kreativnosti te navela da je ona najkreativnija u svom uredu kada istražuje najbolji način kako zaštititi klijenta. Osvrnula se i na novinarsku profesiju koja je nakritiziranija profesija zadnjih 20-ak godina.

- Kritike nisu osnovane jer kada bi se druge profesije dovele u uvjete pod kojima rade novinari, loše bi radile, kazala je odvjetnica Alaburić.

Ravnateljica Ekonomskog instituta u Zagrebu Sandra Švaljeg na pitanje koliko su kreativni ekonomski programi Vlade, među ostalim, kazala je da ne moramo uvijek biti kreativni, dovoljno je i dobro imitirati, te da našoj zemlji nedostaje kompetencije i znanja za dobar ekonomski program.

Redatelj Robert Raponja naveo je da se i društvo može režirati kao kazalište, ali da nisu dobra ona društva koja su jako režirana.  

Plinio Cuccurin ustvradio je da riječi inovativnost i kreativnost prevladavaju u poslovnom svijetu, ali i među regijama i državama.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije