Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MISTERIJ

More mjesecima izbacuje na plažu vrijedan nakit, nitko ne zna odakle je

Venezuela - ilustracija
Foto: Pixabay
1/3
18.12.2020.
u 09:35

Nije poznato odakle dolazi nakit koji stanovnici pronalaze

Stanovnici siromašnog sela Guaca u Venezueli još od rujna na lokalnoj plaži pronalaze nakit i predmete od zlata koje je more izbacilo. Prvi je ''morske darove'' otkrio 25-godišnji ribar Yolman Lares

– To je prvi put da mi se nešto tako posebno dogodilo. Kad sam ugledao zlato, počeo sam se tresti i plakati od radosti – rekao je Lares za medije, prepričavajući trenutak kada je pronašao zlatni medaljon s likom Djevice Marije.

Nije trebalo dugo da se vijest proširi i drugi stanovnici tog ribarskog mjestašca pohrlili su na plažu u želji da i oni iskušaju sreću. I mnogi su je i imali. Naime, pronašli su nakit, uglavnom zlatno prstenje u vrijednosti do 1500 eura, a  koje bi potom prodavali kako bi kupili hranu.  

To je za njih pravo bogatstvo. More je do sada na plažu izbacilo stotine zlatnih i srebrnih prstenova, medaljona, pa čak i komadića zlata, što je očekivano razveselilo stanovnike sela koji se bore s posljedicama pandemije virusa. Naime, gotovo svi mještani žive od ribolova, a u regiji su brojne tvornice sardina. 

Zanimljivo je to što ribari nisu imalo mnogo ulova prije pronalaska zlatnih predmeta, ali nakon što je na plažu izbačeno zlato u taj dio mora vratila se riba. 

Nije poznato odakle dolazi nakit koji stanovnici pronalaze. Neki vjeruju da je oluja uništila potopljeni gusarski brod i otkrila blago, dok drugi vjeruju kako je zlato tamo namjerno ostavljeno da bi se okončala bijeda ribarskih obitelji.

Laboratorijske analize pokazale su da nakit nije stariji od 70 godina. Analiza New York Timesa na jednom od komada pokazala je da je zlato vjerojatno europskog porijekla i iz prošlih desetljeća, prenosi Fenix-magazine. 

VIDEO: Nakon više od 60 godina na Papuku se pojavio vuk

Ključne riječi

Komentara 9

AU
austrougarskigeneral
10:21 18.12.2020.

siguirno d nekog potopljenog broda nije iz atlantide

DU
Deleted user
10:14 18.12.2020.

Možda su ga i neki krijumčari bacili u more , da ga ne pronađe pomorska policija, to se jednom dogodilo u Dubrovniku kad je na plaži osvanulo stotine velikih kartonskih kutija švercanih skupih cigareta.

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
10:05 18.12.2020.

Kako zlato nije starije od 70 godina, moglo bi vam se dogoditi da Izrael zatraži povrat imovine. Najvjerojatnije je riječ o nekom potopljenom njemačkom brodu koji je prevozio "prikupljeno" zlato

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije