Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neukusna šala

Morbidna šala: Po Bjelovaru oblijepili lažne osmrtnice prijatelja

osmrtnice
Damir Špehar/Pixsell
01.04.2011.
u 18:20

Marina Žufika (38): Za mene to nije morbidno. Ipak je 1. travnja, i ovo je u skladu s državom u kojoj živimo. Ako već nemamo nikakva druga prava, imamo pravo barem se našaliti.

Morbidno i nadasve glupo – to je jedini komentar nesvakidašnje prvotravanjske šale koja je bila top tema među Bjelovarčanima.

Dvije osmrtnice koje su osvanule na mnogim mjestima u gradu izazvale su najprije pravu pomutnju a potom i opće zgražanje. Zalijepljene jedna ispod druge i pisane istim rukopisom, jasno su upućivale na očito povezanost.

Sve u razmaku pola sata

Mnogi koji su ih pročitali bili su šokirani njihovim sadržajem jer u prvi mah sve je upućivalo na strašnu tragediju. Pisalo je da su Marina Žufić u svojoj 38. i Siniša Mudri u 35. godini života, oboje iz Bjelovara, tragično preminuli te da će u petak, dakle 1. travnja, biti pokopani na bjelovarskom novom groblju Borik.

Da sve bude još povezanije pisalo je da će Marinin posljedni ispraćaji biti u 11,30 sati, a Sinišin pola sata kasnije. Nakon što se munjevitom brzinom pronio glas o nesvakidašnjoj tragediji, još brže se širila vijest da je u pitanju ipak samo prvotravanjska šala, glupa i morbidna, ali na svu sreću ipak samo šala.

Dugogodišnji prijatelji

Tko je “slavni” autor i idejni tvorac ovog neukusa nažalost nismo uspjeli doznati. Naime, “žrtve”, Marina i Siniša, nakon što smo telefon jedva uspjeli doći do njih, nisu bili pretjerano raspoloženi za razgovor.

- Kolegica i ja već smo dali izjavu za lokalni Bjelovarac i za druge medije ne želimo govoriti - kazao je Siniša i ne dopustivši nam da bilo što dalje pitamo zahvalio na interesu i spustio slušalicu.

Za razliku od njega Marina je ipak bila nešto rječitija.

- Za mene to nije morbidno, ipak je 1. travnja, i ovo je u skladu s državom u kojoj živimo. Ako već nemamo nikakva druga prava, imamo pravo barem se šaliti - istaknula je odbijajući reći tko je idejni tvorac šale.

- To je tabu i neću komentirati - kazala je ne demantirajući tako glasine da su čak i sami to izveli. Za Sinišu je kazala da su dugogodišnji prijatelji, no da nisu u vezi kako to glasine tvrde.

Komentara 5

AG
Agramer198
18:43 01.04.2011.

Smiješni su kao infarkt...

Avatar hucika
hucika
20:10 01.04.2011.

čobani

CH
chemica
21:00 01.04.2011.

Baš sam htio dometnuti kako je možda i dobra fora, ali samo ako imaš 15 godina. Koliko imaju ove konjine, odnosno likovi kojima je pala ovakva \"urnebesna\" šala na pamet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije