Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Želiš ostati živ'

Morate biti hrabri i brzi: Pogledajte utrku s bikovima u Pamploni

Utrka s bikovima (1)
Reuters/Pixsell
08.07.2013.
u 11:13

- Bilo je zapanjujuće, fenomenalno i strašno u isto vrijeme - kazao je 34-godišnji konobar iz Nashvillea William Schulz.

Nekoliko tisuća ovisnika o adrenalinu testirali su svoju hrabrost i brzinu trčeći ispred šest bikova po ulicama španjolskog grada Pamplone prvoga dana tradicionalnog događaja koji svake godine izaziva pozornost javnosti.

Usprkos velikom broju ljudi, kojem je doprinijela i činjenica da je događaj \"pao\" na vikend, samo četiri osobe su ozlijeđene, piše Yahoo News. Regionalna vlada Navarre, koja organizira godišnji festival San Fermin, je u priopćenju izvijestila da nije bilo teže ozlijeđenih u utrci s bikovima. I na današnjoj utrci su ozlijeđene četiri osobe.

\"Dok trčite prva želja je samo ostati živi\"

Devetodnevnu feštu u Pamploni je besmrtnom učinio Ernest Hemingway u svojoj knjizi \"A sunce izlazi\". - Nevjerojatno je koliko ljudi je danas ovdje - rekao je jučer gradonačelnik Pamplone Enrique Maya. - Bilo je zapanjujuće, fenomenalno i strašno u isto vrijeme - kazao je 34-godišnji konobar iz Nashvillea William Schulz. Trči se 850 metara do \"stadiona\" gdje bikove dočekuju matadori te životinje očekuje gotovo sigurna smrt nakon borbi s drugim životinjama.

- Dok trčite prva želja je samo ostati živi - kazao je 46-godišnji Rick Museca iz Miamija te dodao kako je jako sretan što građani Pamplone tu tradiciju dijele sa svim drugim ljudima. Zbog dezorijentacije posljednjeg bika, jučerašnja utrka je trajala pet minuta i šest sekundi, što je relativno dugo.

>>Muškarac se uhvatio u klinč s bikom i srušio ga na zemlju!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije