Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekordna zapljena

Morao biti u samoizolaciji, a uhvaćen u švercu šest tona duhana

Foto: Pu varaždinska
1/2
01.04.2020.
u 20:43

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenje isprave predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Policija i Carina u Varaždinu zabilježili su rekordnu zapljenu duhana koji je prevozio muškarac koji je trebao biti u samoizolaciji. Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa službenicima Carinske uprave službe za mobilne jedinice Varaždin u utorak oko 18.45 sati na autocesti A-4 kod mjesta Breznički Hum zaustavili su teretno vozilo kojim je upravljao muškarac star 66 godina iz Varaždina. Zbog sumnje da teret koji se prevozi ne odgovara popratnoj dokumentaciji, teretno vozilo je uz nadzor prepraćeno na parkirališni prostor Carine u Varaždinu. 

- Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu provedena je pretraga teretnog vozila kojom prilikom je pronađena 51 kutija ispunjena suhim duhanom ukupne težine 6120 kilograma, kao i krivotvoreni međunarodni tovarni list. Pronađeni duhan i teretno vozilo privremeno su oduzeti do okončanja kaznenog postupka. Materijalna šteta za državni proračun na ime nenaplaćenih trošarina procjenjuje se na iznos od 3.672.000 kuna - kažu u PU varaždinskoj. 

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora i krivotvorenje isprave predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

 Utvrđeno je i da se nije pridržavao određene mu mjere samoizolacije, pa će se protiv njega podnijeti i obavijest Državnom inspektoratu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije