Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karamarko uzvraća Komšiću

'Zašto moj poziv na jednakopravnost u BiH izaziva takve reakcije? Neka prvo pročita pismo'

Tomislav Karamarko
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
01.03.2015.
u 14:47

Komšić se povodom Karamarkova pisma potpore Hrvatskom narodnom vijeću (HNV) koje se u subotu sastalo u Mostaru žestoko obrušio na hrvatskog šefa oporbe i rekao da “njegovi stavovi nisu ništa drugo nego još jedan pokušaj postizanja ratnih ciljeva mirnodopskim putem”

 Začuđen sam da legitimni prijedlog oko uređenja BiH koji će akceptirati Hrvate kao ravnopravan i konstitutivan narod nailazi na takve reakcije i naziva se ratnohuškačkim - rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirajući izjavu Željka Komšića, predsjednika Demokratske fronte. Komšić se povodom Karamarkova pisma potpore Hrvatskom narodnom vijeću (HNV) koje se u subotu sastalo u Mostaru žestoko obrušio na hrvatskog šefa oporbe i rekao da “njegovi stavovi nisu ništa drugo nego još jedan pokušaj postizanja ratnih ciljeva mirnodopskim putem”.

- Mi u Demokratskoj fronti nikada nećemo pristati na to da u miru predamo ono što je sačuvano u ratu - rekao je Komšić. U napadu na Karamarka pridružio mu se predsjednik SDP-a Nermin Nikšić koji je “iskazao duboku zabrinutost povodom očevidnog pokušaja da se unutarnja politička pitanja BiH ponovo uređuju izvana”,

- Morali bi paziti na to što izgovaraju i prije nego što daju izjave pročitati što piše u mom pismu - rekao je predsjednik HDZ-a i podvukao da se zalaže za cjelovitu BiH koja će ostati u svojim granicama i ući u Europsku uniju. No, dodaje kako je preduvjet za to ravnopravnost sva tri naroda u BiH. - Nije mi jasno zašto poziv na jednakopravnost izaziva takve reakcije. Uostalom, oni će se sami unutar BiH dogovoriti o svom državnom ustroju, a na nama je samo da obratimo pozornost na to kakav je položaj Hrvata - kaže Karamarko dodajući kako vjeruje da su žestoke reakcije koje je izazvao ipak namijenjene unutarnjoj politici.

Rečenice iz Karamarkova pisma potpore HNV-u koje su naišle na osudu govore da se “BiH može urediti samo kao decentraliziranu, pravnu i socijalnu državu sastavljenu od federalnih jedinica s jednakim pravima i odgovornostima”.

>>'Najoštrije osuđujemo ratnohušhačku izjavu predsjednika HDZ-a Karamarka'

Komentara 118

Avatar mirica19
mirica19
14:55 01.03.2015.

Hrvati su Hrvati gdje god se nalazili. Treba se brinuti za interese svih Hrvata, ne samo jedan dio nas.

ĆA
ćaćaća
14:54 01.03.2015.

upravo zato jer je politika koja se vodi ista ona koja se vodila do 90 god..svima sve hrvatima ništa..bravo karamrko..

Avatar jurko_zg
jurko_zg
15:01 01.03.2015.

Moramo se boriti za nas narod u BiH, drago mi je da je Karamarko to dodatno naglasio...uskoro sa rijeci na djela!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije