Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon 20 godina

Mora platiti odštetu za nesreću za koju nikada nije bio okrivljen

mcolak
26.01.2011.
u 15:55

Valja razlikovati krivnju od odgovornosti koja je širi pojam. Nismo ulazili u to tko je krivac za nesreću, već tko je odgovoran za štetu, kažu u Croatia osiguranju

Iako nikada nije optužen ni osuđen za prometnu nesreću koja se dogodila prije 19 godina, Croatia osiguranje od Martina Čolakovića traži 260.000 kuna

Obostrana krivnja

– U danima pada Vukovara, 17. studenog, kada je na sve strane gorjelo, sudario sam se u Otoku s automobilom u kojem su dvije osobe poginule. Bio sam zapovjednik i vozio mobilizirani automobil. Oba su se automobila kretala bez svjetala jer je vrijedila naredba o zamračenju i oba su vozila po sredini ceste pa smo se izravno sudarili. Nikada me policija nije ispitivala o nesreći niti je bio pokrenut postupak na sudu, ali nedavno sam uspio dobiti zapisnik s policijskog očevida u kojem piše da je krivica jednog i drugog vozača 50 posto jer su bili uvjeti ratnog djelovanja, dakle nenormalni – kaže Martin Čolaković dodajući da nema spor s državom zbog eventualne krivice za nesreću, nego s Croatia osiguranjem koje želi naplatiti štetu. Čolaković kaže da su prije sedam godina kod njega došli neki ljudi iz osiguranja i procjenjivali koliku imovinu posjeduje.

– Kada su mi rekli zašto su došli, zamolio sam ih da napuste moje dvorište – ogorčen je Čolaković čiji je odvjetnik podnio pritužbu Vrhovnom sudu upozoravajući na očite pravne propuste. Predmet je sada na Ustavnom sudu.

Sud nam je dao za pravo

Smatra da je Croatia pogriješila kada je isplatila odštetu obitelji poginulih jer to nije morala učiniti s obzirom na to da je sudaru sudjelovalo mobilizirano vozilo. Sada pak od Čolakovića želi namiriti štetu koju je zbog svoje nesmotrenosti pretrpjela.
- Valja razlikovati krivnju od odgovornosti koja je znatno širi pojam. Mi nismo ulazili u to tko je krivac za nesreću, nego tko je odgovoran za nastalu štetu. To smo predočili sudu koji nam je dao za pravo, a Vrhovni sud potvrdio – kaže referent u vinkovačkom uredu Croatia osiguranja, koji je zamolio za anonimnost.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
21:37 26.01.2011.

bitno da im je sud odobrio da to traže, na tisuće slučajeva gdje oni trebaju isplatiti odštete stoje na sudovim i tko zna dali će ugledati svjetlo dana a njima je omogućeno da ti popisuju imovinu i da te ucjenjuju i naravno pa čak i namire se!!!! \"pravna država\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije