Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za jedan stupanj

Moody's podigao rejting Hrvatske na Ba1

Ministar financija Zdravko Marić, premijer Andrej Plenković amjenik glavne direktorice MMF-a Tao Zhang
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL/Screenshot Twitter
1/3
14.11.2020.
u 10:46

Rejting 'Ba1' još uvijek signalizira ulagačima da agencija smatra kupnju državnih obveznica Hrvatske špekulativnim ulaganjem.

Agencija Moody's podigla je u petak kreditni rejting Hrvatske za jedan stupanj, iz 'Ba2' u 'Ba1', najvišu razinu u neinvesticijskoj kategoriji, a izmijenila je izglede iz pozitivnih u stabilne.

Rejting 'Ba1' još uvijek signalizira ulagačima da agencija smatra kupnju državnih obveznica Hrvatske špekulativnim ulaganjem.

Promjena izgleda iz pozitivnih u stabilne sugerira da će agencija u idućim mjesecima zadržati rejting na toj razini.

Moody's kao ključne pokretače revizije navodi povećani institucionalni kapacitet i kreiranje politika kako zemlja ulazi u kritičnu fazu pristupanja europodručju, te smanjenu izloženost Hrvatske riziku duga u stranoj valuti.

Komentara 75

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
11:14 14.11.2020.

ZADUŽIVANJE JE DOBRA VIJEST? Veči kreditini rejting znači jeftinije zaduživanje, dakle veselimo se večem dugu? Zašto HNB ne kreditira U KUNAMA građane sa 1 ili 2% kamate? Zašto bi se morali zadživat ako imamo svoju valutu? NEMORAMO ali imamo VELEIZDAJNIČKU GLOBALISTIČKU vlast pa smo zato u glibu dugova!!! To je ko da ja imam doma tiskaru novca a idem od susjeda posuđivat lovu za kamatu-MOŽE LI BITI RETARDIRANIJE???

DU
Deleted user
10:56 14.11.2020.

kada postanemo podpuna kolonija onda cemo imati rejting Aa1...kad prodamo hep vode sume . .

DU
Deleted user
10:58 14.11.2020.

Imamo najveći deficit u povijesti? Najveći pad BDP-a ikad? Broj radno aktivnog stanovništva smanjio nam se za 400 tisuća? Ulazimo u najveće kreditno zaduženje u povijesti (polovicu od 22 europske milijarde)? Imamo pad turizma od 50%,potpuni slom uslužnog,ugostiteljskog i prijevozničkog sektora, a ovi nam dižu kreditni rejting? To dovoljno govori u kakvom bolesnom ekonomskom sustavu živimo danas. Liberalna demokracija i kapitalizam (novac iz ničega i prisvajanje tuđih "viškova" rada) su na izdisaju. Suverene države i narodi trebaju prestat spašavat burzovne špekulante,fondove i banke.Evo kako upravljaju njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije